Keresés ebben a blogban

2014. április 2., szerda

Mogyorós tojáskrémmel töltött gomba tavaszi salátaágyon

DonumTerrae receptversenyére kaptam meghívást pár napja Boldog Kuktától . Az első hét versenyzői közé kerültem be ITT . A feladat egy előétel elkészítése a Donum Terrae által részemre postázott magkrémből,ami az én esetemben egy Mogyorókrém  ( Hazelnut butter ) .
Én egy meleg előételt terveztem,kicsit a közelgő Húsvét jegyében,de mindenképpen a tavaszi üde színekre és finom ízekre koncentráltam.Az eredmény egy nagyon finom paleo melegétel,saláta lett.
A magkrémet duplán felhasználtam,íme:


Mogyorós tojáskrémmel töltött gomba tavaszi salátaágyon 

Hozzávalók 4 főre:

A gombához:
- 12 darab tölteni való csiperke gomba
- 1 csapott evőkanál Donum Terrae mogyorókrém 
- olívaolaj
- Himalája só, őrölt feketebors
- 1 kiskanál olvasztott kacsazsír
- 1 újhagyma fehér vége felaprítva
- 6 db közepes méretű főtt tojás
- 1 nagy darab avokádó felének a húsa
- fél citrom leve
- 1 kiskanál felaprított petrezselyemzöld

A salátához:
- fejenként 2 darab friss,illatos eper
- 2 darab tavaszi retek vékonyra szeletelve
- vegyes saláta fejenként egy egy marék: zöld és vörös spenót, rukkola,céklalevél
- fél citrom leve
- 1 kanál xilit vagy eritrit
- 1 kanál tárkonyecet
- 3 evőkanál lenmagolaj
- Himalája só és őrölt fekete bors

A gombák közepét kivájjuk és megmossuk.Konyharuhán hagyjuk száradni.A mogyorókrémet összekeverjük a kacsazsírral,az összenyomott és citrom levével meglocsolt avokádó húsával,a hagymával, és az összetört főtt tojásokkal.Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.Végezetül megszórjuk a petrezselyemmel.Az egészet jól elkeverjük.
A gombákat megszórjuk egy kevés sóval és vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal.Az üres gombákat egy kerámia sütőtepsibe sorakoztatjuk.A tojásos tölteléket a gombákba halmozzuk,majd az egészet meglocsoljuk olajjal.Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a salátánk öntetét.Ehhez a mogyorókrémet kikeverjük a citrom levével,az édesítővel,az ecettel és a lenmagolajjal.A végén ízlés szerint fűszerezzük a sóval és a borssal.Simára keverjük az egészet.
Tányérra egy marék zöldsalátát halmozunk és fejenként 2-2 darab félbevágott eperrel, valamint retek szeletekkel díszítjük.Az egészet meglocsoljuk a mogyorókrémes saláta öntettel.Az időközben készre sült töltött gombából személyenként 3-3 darabot a salátára teszünk és így melegen azonnal kínáljuk.
( Tálalás előtt a gombákat finomra aprított petrezselyemzölddel megszórhatjuk! )

Jó étvágyat!









1 megjegyzés: