Keresés ebben a blogban

2014. június 8., vasárnap

Paleo meggyes pite

Nagyon finom, krémes meggyes pite.Tegnap készítettem egy hagyományos meggyes pitét a páromnak és mellé egy paleo változatot is. Anyukám szerint olyan,mint a túrós pite, pedig semmi köze a túróhoz, mivel paleo, de még csak totu sincs benne. Mégis tényleg finoman krémes, könnyen vágható, isteni finom és igazán olyan illatos, békebeli meggyes pite. Nekem a Váratlan utazás c. film és az Anne Shirley filmek jutnak eszembe róla, mert azokban láttam finom házi gyümölcsös pitéket, amelyeknek az illata mintha mindig is érezhető lett volna a tévén keresztül. :) Gyümölcsös, édes, vaníliás, csöppet rumos, mandulás és kókuszos illatok keveréke.Mmm...


Paleo meggyes pite

Hozzávalók:

- 2 nagy kanál puha kókuszzsír
- 12 dkg eritrit
- késhegynyi őrölt vanília
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 3 egész tojás ( L-es )
- 1 kupica rum ( és nem aroma! )
- 10 dkg mandulaliszt ( és nem őrölt mandula! )
- 10 dkg kókuszliszt
- 1 púpozott teáskanál mindenmentes sütőpor
- 4-5 dl mandulatej ( de legalább annyi, hogy krémes masszát kapjunk )
- kb. 50 dkg magozott meggy ( édes, szép sötét színű, ha van )- de lehet több is
- csipet Himalája só

A tetejére: porxilit

A kókuszzsírt az édesítővel együtt habosra verjük egy elektromos habverővel. Hozzáadjuk a vaníliát, a citrom héját, a rumot és a tojásokat. Krémesre verjük. A liszteket a sütőporral elkeverjük és a krémbe forgatjuk. Közben adagoljuk hozzá a mandulatejet is. Addig adagoljuk hozzá a mandulatejet és kevergetjük együtt, amíg elérjük a kenhető, krémes állagot. A tésztát kókuszzsírral enyhén kizsírozott kerámia kerek pitesütőbe simítjuk, majd a tetejét sűrűn kirakjuk egy sor meggyel. Ezeket a tésztába nyomkodjuk. A tetejét megpakoljuk még egy jó adag meggyel. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle megbarnul, a közepe még maradhat egy kicsit lágy. Kb. 30-40 perc.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt porxilittel szórjuk meg.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése