Keresés ebben a blogban

2014. október 6., hétfő

Mézes-mustáros csirkemell mandulás-zöldségraguval és kaktuszfüge salsával ( paleo )





Mézes-mustáros csirkemell mandulás-zöldségraguval és kaktuszfüge salsával ( paleo )

Hozzávalók 4 főre:

- a csirkéhez: 1 kg csirkemellfilé, 3 kanál méz, 3 kanál olívaolaj, 2 kanál dijoni mustár, 1 kiskanál tört rózsabors, 1 kanálnyi frissen aprított rozmaring, Himalája só ízlés szerint.

- a raguhoz: 1 nagy fej brokkoli, 1 kanál lenmagolaj, 2 nagy darab cukkini, 1 kis darab( kb. 10 cm ) padlizsán( paleoban kompromisszumos ), 1 fej édeskömény, 2 kanál kókuszzsír,2 gerezd reszelt fokhagyma, Himalája só, őrölt fekete bors, egy nagy csipetnyi Toscana fűszerkeverék és egy csipetnyi oregano. Valamint egy nagy marék pirított szeletelt mandula.

- a salsához: 6 db kaktuszfüge, 1 csokor felaprított petrezselyemzöld, 1 kis fej felkockázott lilahagyma, fél citrom leve, 2 ek. extra szűz olívaolaj, Himalája só, őrölt fekete bors.

A csirkemelleket 8 vékony szeletbe vágjuk. A fenti hozzávalókat simára keverjük,ez lesz a fényes máz,amivel bevonjuk a szeleteket. Olajjal kikent tepsibe pakoljuk a bekent csirkemelleket és sütőben készre sütjük.Finomabb lesz,ha egy kicsit karamellizálódik rajta a méz. Alufóliával fedjük le sütés közben!

A raguhoz a brokkolit enyhén sós vízben főzzük roppanósan puhára. Szedjük ki egy tálba és locsoljuk meg a lenmagolajjal.Ezután forgassuk meg a megpirított mandulasziromban és tegyük félre. 
A cukkini végeit vágjuk le és mossuk meg alaposan. Vágjuk kis cikkelyekre. A padlizsánt hámozzuk meg és a húsát kockázzuk fel. Az édesköményt is vágjuk apróra. A kókuszzsíron kezdjük el dinsztelni a felaprított édesköményt, majd adjuk hozzá a cukkinit és a padlizsánt. Adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. Pároljuk puhára. Amikor kész, adjuk hozzá a mandulás brokkolit és tálalásig fedjük le.

A salsához először is óvatosan hámozzuk meg a kaktuszfügét. A húsát tegyük aprítógépbe a többi hozzávalóval és turmixoljuk össze. A kész csirkemelleket öntözzük meg a salsával és a zöldségraguval tálaljuk.

Jó étvágyat!




1 megjegyzés:

  1. Mindig mondogatom magamnak, hogy kipróbálom a mézes-mustáros csirkét, de még nem jutottam el oda :) A tiéd nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés