Keresés ebben a blogban

2014. december 22., hétfő

Kapros-mézes vajhal cukkiniraguval ( Paleo )


Kapros-mézes vajhal cukkiniraguval

Hozzávalók kb. 6 főre:

- Kb. 2 kg vajhalfilé
- olívaolaj
- 2 ek. méz
- tört rózsabors
- tört citromos bors
- Himalája só
- 1 kanál feldarabolt kaporlevél
- 1 citrom felkarikázva

A raguhoz:

- 1 csomag lenmagos csavart tészta
- 4 nagyobb cukkini
- 1 nagy csomag szárzeller
- kókuszzsír
- 1 kisujjnyi friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 mandarin húsa
- 1 marék héjas mandulabél
- Himalája só, bors, szecsuáni bors,4-5 db zöld kardamom mag, őrölt koriander, 1 vaníliarúd
- 1 gránátalma magjai

A vajhalat olajjal kikent tepsibe fektetjük és bekenjük ezzel a páccal: 4 ek. olívaolaj, a méz és a fűszerek. A kaprot ezután szórjuk rá. A citromot rákarikázzuk és alufóliával lefedjük. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A raguhoz a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a többit készítjük el. A szárzellert és a cukkinit is megtisztítjuk,majd felkockázzuk. Egy nagy evőkanál kókuszzsíron elkezdjük párolni. A gyömbért lereszeljük és a többi fűszerrel együtt a zöldségekhez adjuk. A felaprított fokhagymát is hozzákeverjük. Amikor már majdnem puha, a mandarint és a mandulát is belekeverjük. Puhára pároljuk. A kifőtt tésztát a kész raguhoz keverjük. A hal mellé kínáljuk. Tálalásnál megszórjuk a gránátalma magjával.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése