Keresés ebben a blogban

2014. december 20., szombat

Lazacfilé prosciuttos kelbimbóval ( Paleo )



Lazacfilé prosciuttos kelbimbóval 

Hozzávalók 4 főre:

- 4 szelet -150-200 grammos lazacfilé
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- Himalája só
- citromos tört bors

- 1 kg kelbimbó
- 100g prosciutto sonka
- olívaolaj
- 1 marék szeletelt mandula
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- 1 kiskanál felaprított petrezselyemzöld
- Himalája só
- tört rózsabors 
- 1 ek.balzsamecet
- 1 ek gesztenyeméz

A körethez a kelbimbót enyhén sós vízben megfőzzük és lecsepegtetjük. A sonkát nagyon kevés olajon megsütjük és felszeleteljük. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk és félretesszük. Az áfonyát a fűszerekkel, a mézzel és az ecettel,valamint 2 kanál extra szűz olívaolajjal elkeverjük.
A kelbimbókat összekeverjük a sonkával, leöntjük az áfonyás lével, megszórjuk petrezselyemmel és a mandulával.
A lazacok egyik oldalát olívaolajon elkezdjük sütni. A másik oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a tört fokhagymával ízesítjük. kb. 2 perc alatt készre sül az egyik oldal,majd jöhet a másik. A végén meglocsoljuk frissen facsart citromlével. A kelbimbó mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése