Keresés ebben a blogban

2015. október 23., péntek

Nyers torták

Még nyáron készítettem a következő nyers tortákat. Mindegyik hasonlóan készült,mint a korábbi nyers tortáim. Egyre nagyobb gyakorlatom van már az elkészítésükben. Az alap mindig valamilyen aszalvány( datolya,füge,szilva ) és magvak ( dió,mandula,lenmagpehely,mogyoró,mák ). A töltelék valamilyen gyümölcs( alma, körte, meggy, avokádó, sárgabarack, őszbarack, stb.),édesítő ( agavészirup,méz ), útifűmaghéj és fűszerek( fahéj, szegfűszeg, gyömbér, vanília, sáfrány), a tetejére pedig általában banán, kókuszzsír, holland kakaópor keverékét használom.Az arányokat nem jegyzetelem,kóstolni szoktam közben, és ügyelek arra, hogy ne legyen túl édes egyik réteg sem.
Készült nyers lúdláb minitorta meggyes töltelékkel, zserbó minitorta sárgabarackos töltelékkel, valamint egy őszibarack töltelékes nyers torta ribizlivel.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése