Keresés ebben a blogban

2016. november 27., vasárnap

Fogasfilé csípős birsalmaágyon ( paleo )

A következő receptem igazi ünnepi fogás. 



Fogasfilé csípős birsalmaágyon ( paleo )

Hozzávalók 4 főre:

- 4 darab érett birsalma
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 kanál aranymazsola
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 2 szedőkanál húsleves alaplé
- fűszerek: Himalája só, kurkuma, őrölt gyömbér, őrölt csili, cayenne bors, római kömény - ízlés szerinti mennyiségben

A tálaláshoz.

- egy evőkanál pirított mandula
- 1-1 evőkanál méz személyenként
- szeletelt lilahagyma
- avokádó darabok

a halhoz:

- 1 kg -személyenként 250g- fogasfilé
- 2-3 evőkanál nyílgyökérliszt
- 2 evőkanál pirospaprika
- Himalája só

A birsalmát megmossuk és hosszú szeletekre vágjuk. A hagymát hosszú csíkokra vágjuk és a birsalmával együtt olajon elkezdjük dinsztelni 2-3 percig. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a mazsolát, majd fűszerezzük. Felöntjük az alaplével. Fedő alatt puhára pároljuk.
Tálaláskor megszórjuk pirított mandulával, lilahagyma szeletekkel és avokádó darabokkal díszítjük, majd mézzel meglocsoljuk. Erre helyezzük a sült halszeletet.
A halhoz a fogasfilé szeleteket megsózzuk. A lisztet a paprikával elkeverjük és ebbe forgatjuk a halszeleteket. Olajban ropogósra sütjük. Melegen tálaljuk a birsalmás körettel.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése