Keresés ebben a blogban

2016. december 23., péntek

Boldog Karácsonyt! ( Paleo desszertek)

A Következő finomságokkal szeretnék Minden Kedves Olvasómnak Nagyon Boldog Karácsonyt kívánni!


Paleo szaloncukor ( mini marcipánkenyér )



Hozzávalók:25dkg darált mandula,25 dkg porxukor,1dl víz,egy kupica keserű mandulaaroma,egy marék aszalt vörösáfonya és 5szem aszalt sárgabarack-nagyon apróra vágva.A bevonathoz:87%-os paleo étcsoki és a díszítéshez:kókuszreszelék.

 A mandulát,a
z édesítőt,az aromát,a vizet és az aszalványokat alaposan elkeverjük és összegyúrjuk.Tetszőleges,egyforma kis rudakat hengergetünk belőle.Hűvös helyen hagyjuk kicsit szilárdulni.Felolvasztott étcsokiba mártogatjuk és a tetejét kevés kókuszreszelékkel megszórjuk.(díszíthetjük mással is).Hagyjuk teljesen megszáradni a csokit legalább egy éjszakát.


Aszalt szilvával töltött mézes pogácsa ( paleo )

Hozzávalók 28 darabhoz: 200g darált mandula, 4 púpozott ek. kókuszliszt, 4 púpozott ek. gesztenyeliszt, 1 mk. konjakliszt, 2 ek. porxukor, 4 ek. gesztenyeméz, 4 ek. kókuszkrém, 2 egész tojás, csipet Himalája só, 1 mk. szódabikarbóna, 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék, 1 narancs és 1 citrom héja. A töltéshez: 28 szem aszalt szilva. A díszítéshez: 85%-os kakaótartalmú étcsokoládé.

A tésztához minden hozzávalót összegyúrunk és 15-20 percet lefedve hűtőben pihentetjük. Száraz kézzel egyforma diónyi gombósokat formálunk belőle, majd a közepébe nyomkodjuk a szilvát. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután az egész kihűlt, olvasztott csokival díszítjük. Nagyon finom és sokáig puha!


Kókuszkrémes gyümölcsszelet ( sütés nélküli )

Hozzávalók: Első réteg: 4 marék előzetesen langyos vízbe áztatott datolya, és 1dl víz a gyúráshoz, 12 ek. darált dió. Második réteg: 250g aszalt füge felaprítva és 1 dl vízzel krémesre turmixolva; 200g kesudió ledarálva. Harmadik réteg: 200g darált földimogyoró, 2 púpozott ek. kakaópor, 5 ek. mindenmentes szilvalekvár, 1 kupica rum, 1 mk. mézeskalács fűszerkeverék, 2 ek. víz. Negyedik réteg: 2x165ml sűrű kókuszkrém, 2 ek. poxukor, 1 ek. kókuszreszelék. A tetejére: Paleo csokoládé

Elkészítése nagyon egyszerű minden réteget külön-külön összedolgozunk és egy kisméretű sütőpapírral bélelt tepsibe rétegezzük. Hűtőben hagyjuk pihenni egy éjszakát. A sütőpapír lelógó széleinél fogva óvatosan kiemeljük a süteményt. Tetszőleges kockákra vágjuk. Érdemes hűtőben tartani.

Jó étvágyat!














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése