Keresés ebben a blogban

2016. december 11., vasárnap

Stollen ( paleo )

Új, saját paleo Stollen receptem karácsonyra. 





Stollen ( paleo )

Hozzávalók egy rúdhoz:

- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg mandulaliszt
- 2 egész tojás
- 1 mk. konjakliszt
- 2 púpozott evőkanál porxukor
- 1 kupica rum
- 1 púpozott evőkanál útifűmaghéj és 6 evőkanál víz ( elkeverve )
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 mk. foszfátmentes sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
- 10 darab aszalt sárgabarack felkockázva
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- 5 darab aszalt füge felkockázva
- 1 marék aranymazsola

A forgatáshoz:

- porxukor

Minden hozzávalót kimérünk. Az útifűt vízbe áztatjuk, majd azt is hozzáadjuk a többi anyaghoz. Mindent egy mély tálba öntünk és kézzel jól összegyúrjuk. Egy szögletes gyümölcskenyér formát kibélelünk sütőpapírral. A tésztából a forma hosszának megfelelő hosszúságú rudat formázunk. A formába helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 35 perc alatt. Az alja és a teteje aranybarna lesz sütés közben. 
Hagyjuk kihűlni, majd porxukorba forgatjuk jó alaposan. Kínálásig akár folpackban is tárolhatjuk.
Nem szaftos,inkább kicsit szárazabb, de gyümölcsös, finom sütemény.

Jó étvágyat!






2 megjegyzés:

  1. Kedves Kriszta!! Sajnos nekem kettő tojás nem volt elegendő a sütemény összeállításához.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 3 kellett bele? Mert nekem 2 is elég volt... :O

      Törlés