Keresés ebben a blogban

2018. december 23., vasárnap

Diós-mákos pávaszem ( paleo )

Kedves Olvasóim!
 Az alábbi receptemmel kívánok nagyon Boldog Karácsonyt és Finomságokban Gazdag, Boldog Új Évet Mindenkinek!
😍






Diós-mákos pávaszem ( paleo )

Hozzávalók 2 rúdhoz:

- 5 dkg mandulaliszt
- 5 dkg nyílgyökérliszt
- 10 dkg bambuszrost
- 1 mk. foszfátmentes sütőpor
- 3 dj kókusztej
- 3 ek. útifűmaghéj
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 4 ek. poreritrit
- csipet só
- 1 mk. vanília
- fél citrom reszelt héja

Diós töltelék:

- 7 ek. darált dió
- 4 ek. poreritrit
- 3 tojásfehérje
- paleo sárgabarack lekvár

Mákos töltelék:

- 6 ek. darált mák
- 5 ek. poreritrit
- 3 tojásfehérje
- egy citrom reszelt héja
- mindenmentes kemény szilvalekvár ( üstben készült )

Extrák a tetejére:

- paleo cukormáz ( narancslé/ citromlé és poreritrit sűrű keveréke, aszalványok a díszítéshez )

A kenéshez: 1 tojássárgája

A kókusztejben hagyjuk az útifűmaghéjat megduzzadni, majd a tészta összes hozzávalójával együtt simára gyúrjuk. Megfelezzük és mindkettőt két-két sütőpapír között fél ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyiket megkenjük sárgabarack lekvárral és a két hosszabbik oldalánál kicsit feltekerjük. Középen maradjon kb. 7 cm széles hely a diós tölteléknek. Ehhez a tojásfehérjét habbá verjük, közben adagoljuk bele az édesítőt. A habhoz óvatosan hozzákeverjük a diót. Az így kapott diós tojáshabot a feltekert tészta közepére halmozzuk, elsimítjuk. A sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük úgy, hogy mellé férjen majd a mákos rúd is.
A mákos pávaszemhez a kinyújtott tészta két hosszabbik oldalára sűrűn és hosszan kenünk a kemény szilvalekvárból. Ezeket is felhajtjuk úgy, ahogyan a diósat is tettük. Középre jön a mákos töltelék. Ehhez a tojásfehérjékből és az édesítőből kemény habot verünk, majd a reszelt citromhéjat és a darált mákot óvatosan, lazán belekeverjük. A tészta közepére halmozzuk és a diós rúd mellé helyezzük a sütőpapírral együtt. A rudak széleit lekenjük felvert tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 40 percig.
Hagyjuk teljesen kihűlni!
Megszórhatjuk porédesítővel, vagy az "Extrák"-nál leírt módon díszíthetjük.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése