Isteni finom lett!
Liszt nélkül készült a rózsaszín piskóta.Amint kész lett a remekmű,már rögtön a következő változatán kezdtem el gondolkodni,de még nem árulom el mi jutott eszembe.Hamarosan megvalósítom!
A sütit Zsuzsimnak ajánlom!:-) (Szia Tesó!:-) )
Pink Királynő -saját találmányom
Hozzávalók: a tésztához: 20 dkg cukor, 5 darab tojás, 4 csomag puncs ízű pudingpor és késhegynyi szalalkáli.
A krémhez: 5 dl tej,2 csomag vaníliás pudingpor,30 dkg Rama és 30 dkg porcukor.
A tetejére: 2 csomag Dr.Oetker puncs cukormáz.
A cukort a tojásfehérjékkel gőz fölött kemény habbá verem,majd belekeverem egyenként a tojások sárgáját.Hozzákeverem óvatosan ,lazán a 4 csomag puncs ízű pudingport és a késhegynyi szalalkálit.Sütőpapíros tepsiben sütöm előmelegített sütőben tűpróbáig, 10-15 percig.Szép rózsaszín piskóta lesz!
Miután kisült,kiborítom egy tálcára és leveszem róla a sütőpapírt,majd hagyom kihűlni.Nem kell neki sok idő!
Elkészítem a krémet. Pudingot főzök a tejből és a vaníliás pudingporokból,majd kevergetve kihűtöm.
Közben a puha Ramát habosra keverem a porcukorral,majd apránként hozzáadom a kihűlt pudingot(én elektromos habverővel) és krémessé keverem.
A kihűlt pink piskótát kettévágom és megtöltöm a krémmel,majd visszahelyezem rá a másik lapot.
A puncs cukormázat elkészítem a csomag hátoldalán lévő utasítás alapján és rákenem a kész sütire.Ezután beteszem a hűtőbe,és 3-4 óra után felvágom és lehet enni!
Mindenkinek nagyon ízlett!:-)
Jó étvágyat!
Finom volt a süti (Sándor és Niki)
VálaszTörlés