egészben |
szelet |
Hozzávalók: 16dkg liszt, fél csomag sütőpor, 12 dkg cukor, 2 dl natúr joghurt, 12 dkg puha Rama, 1 citrom reszelt héja, 1 egész tojás, 30-40 dkg magozott cseresznye ízlés szerint, vaj és liszt a forma kikenéséhez.
Forma: clafoutis forma (www.stahldirekt.hu-n kapható ) vagy kerek piteforma -én ezt használtam.
A lisztet és a sütőport elkeverem, a puha Ramát a cukorral és a tojással kihabosítom, majd hozzáadom a citromhéjat és a joghurtot is.Végül beleforgatom a lisztes keveréket. A sütőformát vajjal kikenem,liszttel megszórom és beleöntöm a masszát. Rádobálom a cukros magozott cseresznyéket és előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.( Tűpróbáig!)Porcukorral meghintve tálalom!
Önmagában vagy egy-egy gombóc gyümölcsfagyival is kínálható.
Jótanácsom!Ha egy kis lisztet szórunk a kimagozott cseresznyére,nem fog lesüllyedni a clafoutis aljára!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése