Sütés nélküli édesség,nagyon szeretjük!
Gesztenyés keksztekercs
Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 2 csomag vaníliás cukor, kb.3 dl tej, rum vagy rumaroma.
Krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg porcukor, 12 dkg Rama, kevés rum vagy rumaroma.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük és összedolgozzuk a rummal, a porcukorral és a Ramával. A tésztát kettévesszük, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük. tetejét kevés rumos tejjel megkenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük.
Elég édes,ezért kevesebb cukorral is készíthető.Könnyű volt elkészíteni!
Jó étvágyat!
Kedves Kriszta!
VálaszTörlésElkészítettem ezt a keksztekercset és a duplán sajtos pogácsát a családnak szilveszterre és nagy sikert aratott..szeretném az engedélyedet kérni hogy a blogomban közzétegyem a recepteket rád való hivatkozással és a saját fotóimmal..:)
Köszönettel:
Kata
Nagyon szívesen,viheted,hivatkozhatsz rám,örülök,ha ízlett!Be is kukkantok majd hozzád!BUÉK!!!:)
TörlésSzia Kriszta,
VálaszTörlésÍgéretemhez híven a karácsonyi finomságokat a Te oldaladról is csipegettem többek között ez a gesztenyés recept is elkészült.
Mivel korábban nem készítettem sütés nélküli édességet….ezért magam is meglepődtem, hogy ezt is kiválasztottam, de Nálad ez is úgy volt tálalva, hogy muszáj voltam elkészíteni.
A végeredmény isteni lett.
Köszönöm.
Mona
Köszönöm a sok dicséretet Mona!Drága vagy!:)Örülök,hogy benézel hozzám,szívesen látlak!:) Remélem később is találsz majd kedvedre valót!Jó csemegézést és Boldog Új Évet!Kriszta
VálaszTörlés