Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 22., vasárnap

Görög citromos burgonya( Patatesz lemonatesz)

Íme,elkészült
Ez egy nagyon finom görög köret húsok és halak mellé,vagy csak úgy magában.A Görög kulináriában olvastam a receptet.Kedvencem lett.Ez nem junk food,amit sokan előszeretettel fogyasztanak a gyorséttermekben,hanem szerintem a legegészségesebb sült krumpli,amit friss hozzávalókból ajánlatos elkészíteni.

Hozzávalók: 1 kg nem szétfövő burgonya hámozva és hasábokra vágva, 1 evőkanál jó minőségű görög extra szűz olívaolaj, 2 citrom leve, só és oregano.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A burgonyahasábokat egy jénai tálban elosztjuk, sóval és oregánóval fűszerezzük, olajjal és citromlével meglocsoljuk és annyi vizet öntünk rá,amennyi éppen csak ellepi a burgonyát.Sütőben addig pároljuk,amíg a víz elforr róla. A pirításhoz még egy kis olíva olajjal meglocsoljuk. Tálalás előtt kikapcsolt sütőben még egy kicsit pihentetjük.

Kali Orexi!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése