Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 19., csütörtök

Havas háztető

Havas háztető süti

Hozzávalók:
7 tojás, 7 ek.cukor, 1 evőkanál citromlé, késhegynyi sütőpor, 1dl tej, fél dl rum, 5-10 dkg kókuszreszelék, 1 Rama, 7 kanál liszt, 15dkg darált dió, 20 dkg darált háztartási keksz, 25dkg porcukor, 200 ml kókusztejszín és 1 cs. vaníliás cukor.





A 7 tojásból piskótát sütünk: 7 tojásfehérjét kemény habbá verünk 7 evőkanál cukorral. A tojássárgákhoz 1 evőkanál citromlevet teszünk, majd összekeverjük a felvert habbal és óvatosan hozzáadagoljuk a 7 evőkanál lisztet,amelybe előzőleg elkevertünk egy késhegynyi sütőport. Zsírpapírral bélelt tepsiben közepes tűznél sütjük.
Krém készítése:  1 cs. Ramát 20 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral, fél dl rummal habosra keverünk. Kb. 1/3-ad rész krémmel megkenjük a kihűlt piskótát. A maradék krémet összevegyítjük a tejszínnel, 15dkg darált dióval és 20 dkg darált keksszel. A kekszet előzőleg langyos tejben be kell áztatni! Az így kapott masszát egyenletesen szétrakjuk a tésztán, késsel elsimítjuk és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

Nagyon szeretem ezt a sütit,sokszor sütöttem már karácsonyra.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése