Hozzávalók: 70dkg liszt, 2 tojás,1 kefír, 1 dl étolaj, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 Rama, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 3 tojássárgája a kenéshez, szezámmag.
A Ramát habosra keverjük egy evőkanál sóval. Az élesztőt tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet a felfuttatott élesztővel, a kefírrel, az olajjal és a 2 tojással tésztává gyúrjuk. Rugalmas pogácsatészta lesz. A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Egyet tányér nagyságú kerek lappá nyújtunk és kitesszük a gyúródeszka szélére. Megkenjük sós margarin egy részével. Egy másik kerek lappal beborítjuk. Vékony cikkekre vágjuk, sonka és sajt szeletekkel megtöltjük és szorosan feltekerjük,kiflivé formáljuk. Minden lappal így járunk el. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kifliket egymástól messze, majd sózott tojássárgájával lekenjük őket. Tetejére szezámmagot szórunk. (vagy köménymagot ill.reszelt sajtot) Ezután 1 órát pihentetjük.Miután letelt az 1óra, előmelegített sütőben kb. 30perc alatt zsemleszínűre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése