Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 19., csütörtök

Görög citromos süti


13éves korom óta szenvedélyesen gyűjtöm a recepteket,szakácskönyveket és a receptújságokat,köztük a Stahl magazint is.Innen való ez a recept.

A tésztához: 20dkg liszt, 10dkg búzadara, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 35dkg cukor, 2,5 dl natúr joghurt, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja és egy evőkanálnyi leve.
A sziruphoz: 5 dl víz, 25 dkg cukor és 4 citrom.

A lisztet, a búzadarát, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük. A joghurtot, a tojásokat, a citromhéjat és a citromlevet kézi habverővel összehabarjuk egy mérőkancsóban. Ezután  a citromos keveréket hozzáöntjük a lisztes tálhoz és fakanállal ól összedolgozzuk az egészet. Egy kivajazott 30X40-es tepsibe tesszük a tésztát és előmelegített sütőben 45-55perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a szirupot:összemelegítjük a vizet, a cukrot, a citromok reszelt héját és az átszűrt levét. A cukor feloldódása után még 4 percig forraljuk. A kisült sütit a tepsiben hagyjuk és még melegen több helyen megszurkáljuk, majd a citromos szirup felét rákanalazzuk. Ezután rögtön lefedjük alufóliával, majd 15perc múlva a maradék szirupot is rálocsoljuk. Ha kihűlt,kockákra vágjuk, de langyosan is fincsi!

Nagyon üdítő, könnyű és laza szerkezetű sütemény!Akkor jó,ha a citromos cukros szirupot jól beitta a süteményünk.

Kali Orexi!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése