A következő sütit utoljára másfél éve sütöttem.Nagyon szeretem a diós sütiket és a mákosakat is.Legyen az zserbó,kalács,torta,mákos guba,stb.Ebben a sütiben ezek fele-fele arányban megtalálhatók,de süthető belőle csak az egyik fajta is,viszont akkor dupla mennyiségű töltelékkel.
Diós -mákos
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 15 dkg Rama, 15 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 2 tojássárgája, csipet só, 1 evőkanál tejföl.
Töltelékhez: 20 dkg porcukor, 10 dkg Rama, 10 dkg darált dió, 10 dkg darált mák, fél csomag sütőpor, 10 dkg rétesliszt, 2 dl tej, 2 tojásfehérje, mandulaaroma, 1citrom,baracklekvár.
Mázhoz: 2 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál porcukor, 5 evőkanál víz, 10 dkg Rama, 1 evőkanál étolaj.
Először elkészítjük a tésztát. A lisztet elmorzsoljuk a Ramaval,hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport,a tejfölt, és a tojások sárgáját és összegyúrjuk.Két részre vágjuk, egyiket kinyújtjuk és zsírozott.lisztezett tepsi aljába tesszük. Bőven megkenjük baracklekvárral.
Elkészítjük a tölteléket:a Ramát a porcukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport és a tejet. Kétfelé vesszük a krémet.Az egyikhez a darált mákot és 1 citrom héját keverjük, a másikhoz a darált diót és a mandulaaromát adjuk. Közben felverjük a tojások fehérjét és a 2 masszába beledolgozzuk.
A lekváros lap egyik felére a diós,másik felére a mákos tölteléket kanalazzuk,szépen elegyengetjük.
Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére helyezzük.Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha kész, 10 perc után körbevágjuk és táblára borítjuk.
A kihűlt tésztát csokimázzal bevonjuk.(a porcukrot, a kakaóport és a vizet 2 percig főzzük,majd hozzákeverjük a Ramát és az olajat.Azonnal rákenjük a süti tetejére ,mert hamar megkeményedik a máz!)
Egy éjszakát hagyjuk állni.Másnap szeleteljük.
Isteni finom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése