Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 18., szombat

Mandulabundás halfilé zöldséges bulgurral és sajtos töltött avokádóval

 Töltött avokádó Kriszta módra

Hozzávalók: 2 darab érett avokádó, 3 kocka ömlesztett Mackó sajt, 2 darab piros  kápia paprika,fél friss citrom leve,só,fekete bors és gyömbér.

Az avokádókat keresztben felvágom,magjukat eltávolítom és a belsejét kikanalazom.Az üres héjakat félreteszem-ezeket fogom megtölteni.
A kikanalazott avokádóhúst villával összenyomom egy tálban,hozzáadom a sajtot,fél citrom levét,a fűszereket ízlés szerint és az apró darabokra vágott egy darab kápia paprikát. és az egészet jól elkeverem.A tölteléket bekanalazom az avokádókba,majd a megmaradt egy darab kápia paprikával díszítem.Tálalásig a hűtőben tartom.
Szerintem előételnek is jó.

Mandulabundás halfilé

Hozzávalók: 2 csomag tengeri halfilé, olívaolaj,fél csomag mandulapehely, 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva, egy gerezd összezúzott fokhagyma,2 evőkanál friss citromlé,só,fehérbors, curry,bazsalikom.

Egy tűzálló tálat kikenek olajjal,belepakolom a halszeleteket,majd a többi hozzávalóból keveréket készítek.(mandula, a 2 féle hagyma,citromlé,fűszerek) A keveréket egyenletesen elosztom a halszeleteken és megöntözöm pici olívával.Alufóliával lefedem és 45-50 percig sütöm.




Zöldséges bulgur : egy fél csomag bulgurt lestyánnal,sóval felteszek főni- a csomagon lévő utasítás szerint elkészítem.Apróra vágott répát megfőzök és a bulgurhoz adom.Erre pakolok szintén apróra vágott cukkinit és jól elkeverem.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése