Keresés ebben a blogban

2010. október 9., szombat

Kókuszos Revani nagyon -nagyon édesszájúaknak

A Revani egy tipikus görög szirupos sütemény.Az eredeti receptben citrom helyett narancs szerepel,továbbá konyak és rengeteg cukor,több mint 65 dkg!Ez embertelen!
Az én kókuszos változatom is nagyon émelyítő  a szirup miatt,ezért csak nagyon édesszájúaknak ajánlom.Sokáig azt hittem ,hogy én is azok csoportjába tartozom,akik a nagyon édes szirupos sütiket is kedvelik,de ez már nekem is sok:-)Pedig imádom a baklavát és más görög és török sütiket,de ez a Revani már túltett minden édes nyalánkságon.Így csak nagyon merészeknek ajánlom!Aki szeretné kevesebb cukorral is elkészítheti,egy biztos,hogy hűtőhidegen az igazi!


Hozzávalók a tésztához: 14 dkg liszt, 12 dkg kókuszreszelék, 10 dkg búzadara, 14 dkg cukor, 2 dl tej,1 evőkanál sütőpor és 4 tojás.
A sziruphoz: 3 pohár cukor( 2dl-s pohárban),2,5 pohár víz,fél citrom leve és a citrom.

Először  a szirupot készítjük el.A cukrot,a vizet ,a fél citrom levét és magát a citromot együtt felforraljuk és még 10 percig főzzük.Ezután átöntjük egy kancsóba és hűtjük.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük.A sárgájákat cukorral fehéredésig keverjük,majd hozzáadjuk a tejet.A tojásos keverékhez adjuk a kókuszt,a lisztet, a búzadarát, a sütőport és a kemény habbá vert tojásfehérjét.Vajazott ,lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon 35 percig sütjük.
Ha kész,hurkapálcával több helyen megszurkáljuk és a szirupot 2 részletben ráöntjük.A felesleges szirupot leöntjük róla.Kókuszreszelékkel megszórjuk és kihűtjük.Hűtőben tároljuk,hidegen nagyon finom!

Jó étvágyat!
Kali orexi!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése