Keresés ebben a blogban

2010. október 16., szombat

Sütőtökös-tejszínes csirkecombok karalábés bulgurral

Egészséges és laktató!Az ötletet az októberi Nők Lapja Konyha adta.Az eredeti recepten variáltam,íme ez lett belőle!

Hozzávalók 2 személyre: 2 db csirkecomb,fél citrom,só,bors,szerecsendió,majoránna,fél csomag bulgur,1 nagy fej karalábé,egy kis fej brokkoli,20 dkg sütőtök,2 dl főzőtejszín,1 fej vöröshagyma,olívaolaj és pár kocka Feta sajt.
Először   a csirkecombokat készítem elő.A combokról leszedem a bőrt és sózom ,majd a fél citrom levét ráfacsarom és mindkét oldalát gyorsan megpirítom olívaolajon.Közben a brokkolit és  a sütőtököt megpucolom,megtisztítom és kockákra vágom.A hagymát megpucolom és apróra vágva megpirítom,majd hozzáadom a brokkolit és  a sütőtököt,sózom,borsozom és egy kis szerecsendióval fűszerezem.Tejszínnel felöntöm és még 2 percig főzöm.A csirkecombokat egy jénai aljára pakolom és leöntöm a zöldséges-tejszínes keverékkel,majd rákockázok pár darab fetát és 35 percig sütöm.
A bulgurt megpirítom pár percig ,majd a csomagon lévő utasítás szerint majoránnás,enyhén sós vízben megfőzöm,letakarom.A karalábét megpucolom,felkockázom és puhára főzöm,majd hozzákeverem a bulgurhoz.Miután mindennel megvagyok,tálalom!

Isteni finom!A sütőtök pikáns ízt ad neki!
Mindenkinek ajánlom!


Jó étvágyat!


1 megjegyzés: