Keresés ebben a blogban

2010. október 4., hétfő

Tejszínes pulykamell




Hozzávalók: 1,5 kg pulykamellfilé, 3 tojás, teljes kiőrlésű liszt,olívaolaj,só,bors,majoránna,bazsalikom,40 dkg reszelt trappista sajt és 3dl főzőtejszín.

A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk és majoránnával fűszerezzük.
Minden szeletet először lisztbe,majd a felvert tojásba,végül a reszelt sajtba forgatunk,mindkét oldalát,majd egymás mellé pakoljuk egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba.Ha minden húst bepakoltunk,leöntjük a főzőtejszínnel és megszórjuk még egy kis reszelt sajttal,majd ízlés szerint bazsalikommal. 1 órán át sütjük,amíg szép világosbarna lesz.
Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Nagyon egyszerű és finom!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése