Gasztronómai ízutazások- Hagyományos, Reform és Paleolit ételek, sütemények és desszertek Alapítva: 2010
Keresés ebben a blogban
2010. október 7., csütörtök
Túrópogácsa tojás és élesztő nélkül
Hozzávalók: 25 dkg hideg teavaj, 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,25 dkg házi túró,fél evőkanál só(az eredeti receptben 1 evőkanál szerepelt,szerintem ez sok), 1 csomag sütőpor,őrölt kömény.
A lisztet mérjük ki egy tálban,tegyük hozzá a sütőport és a sót.A hideg teavajat késsel apró szeletekre vágjuk és morzsoljuk össze a liszttel.Adjuk hozzá a túrót és a kezünkkel dolgozzuk simára a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt.
Pár percig (kb.15) pihentessük a tésztát,majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki tetszőleges vastagságúra,és kb. háromszor hajtogassuk egybe ,majd mindig újra nyújtsuk ki.A végén 1 cm vastagra nyújtsuk és éles késsel vonalkázzuk be a tetejét.Pogácsaszaggatóval szaggassuk kis és tegyük sütőpapíros tepsibe.Tetejüket kenjük meg vízzel és szórjuk meg őrölt köménnyel.Süssük szép pirosra!
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez most akkor mitől is lisztmentes?! :) No de attól biztosan nagyon finom!
VálaszTörlésÜdv! Andrea
Bocsi!:-)Ezer bocsánat!Elírtam!Szóval persze,hogy nem lisztmentes,hanem élesztőmentes!Kijavítottam!:-)
VálaszTörlésHű, ezek nagyon szépen mutatnak! Van bennük kalória bőven, de én imádom a pogácsákat, nem mondanék rájuk nemet.:)
VálaszTörlés