Keresés ebben a blogban

2010. október 7., csütörtök

Vitaminbomba saláta

Ezt a salátát rendszeresen fogyasztjuk  a párommal,télen számunkra elengedhetetlen. Az eredeti ötlet a páromtól ered,mert pár éve,amikor már együtt éltünk,egyik este meglepett egy salátával.Tudta már akkor is,hogy imádok minden zöldséget,akárcsak ő-főleg nyersen,hiszen úgy több a vitamin benne.Akkor reszelt sárgarépa és jégcsapretek,apróra vágott hagyma,olívaolaj,Feta és zeller volt benne.Maga volt a mennyország!:-)
Mivel így bevált,azóta rendszeresen fogyasztjuk a továbbfejlesztett változatát,ami már az én alkotásom.Egy fárasztó nap után üdítően hat ez a vitaminbomba!Mindenkinek ajánlom!Mi csak így magában esszük.


Hozzávalók 2 főre: 4 darab sárgarépa,1  nagy jégcsapretek,2 kis fej lilahagyma,Feta sajt ízlés szerint,kevés olívaolaj,egy cékla  és esetleg egy kiskanál torma(ezzel is szoktam variálni).(ízlés szerint só,bár a fetától elég sós)
A répákat megpucolom,nagy lyukú reszelőn lereszelem. A jégcsapretket ráreszelem a répára.A hagymákat megpucolom és apró kockákra vágom,majd hozzáteszem a répás-retkes keverékre.Ezután kockára vágott Feta sajtot teszek bele,megöntözöm kevés olíva olajjal és jól összekeverem.A céklát megpucolom és ráreszelem a salátára.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése