Aki még nem tudja mit süssön Adventre,próbálja ki ezt a receptet!Nemrég találtam ki.Isteni lett!
Előtte egy nappal el kell kezdeni készíteni, ugyanis egy éjszakára be kell pácolni!!!Fogjatok hozzá még ma!:-)
Köretnek színes burgonyapürét adtam hozzá!Ezt már egy korábbi receptnél közöltem!
Vörösboros pulykamell vöröskáposzta ágyon vele sült mézes almával
Hozzávalók a pulykához: 1 kg pulykamellfilé, 1 kis fel fokhagyma, őrölt fekete bors, só,bazsalikom, 2 evőkanál mustár, vörösbor(én Egri Cabernet Sauvignon 2008-t használtam), őrölt kömény, méz, olívaolaj, 1 kis fej vöröskáposzta ,kevés őrölt fahéj és 4 darab alma.
Hozzávalók a színes burgonyapüréhez: 10 darab krumpli, 4 sárgarépa, őrölt kömény, egy evőkanál vaj, só,bors és 1 evőkanál tejföl.
Díszítés: apróra vágott zöldpetrezselyem levél.
A pulykamelleket tenyérnyi darabokra vágjuk és átlósan bevagdossuk. Egy kiskanál borsot,bazsalikomot,csipet sót, zúzott fokhagymákat jól elkeverjük a mustárral, és bekenjük vele a húsokat.Lefedjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap serpenyőben olívaolajat melegítünk és a húsok mindkét oldalán nagyon gyorsan megpirítjuk rajta. Közben a sütőt előmelegítjük. A vöröskáposztát megtisztítjuk és vastag csíkokra/kockákra vágjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménymaggal, és 3 kanál vörösborral jól összekeverjük. A káposztát jól kiolajozott jénaiba fektetjük,rátesszük a hússzeleteket és kevés vörösborral meglocsoljuk.30 percig sütjük gázsütő 2-es fokozatán,majd a feldarabolt,fahéjjal beszórt,mézzel csurgatott almaszeleteket rápakoljuk a húsra és még egy kis borral megöntözzük.Így sütjük még 30 percig!
A körethez a krumplit és a répát kockákra vágva enyhén sós vízben puhára főzzük,majd krumplinyomón áttörjük és a többi hozzávalóval jól elkeverjük.Én egy citromcsavaró tetejébe töltöttem és abból kiborítva helyeztem a tányérra és a halmokat apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórtam meg.
Mellé helyzetem a húst,a vöröskáposztát és az almákat.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése