Keresés ebben a blogban

2010. november 7., vasárnap

Rákóczi túrós szülinapi torta

A férjemnek ma van a születésnapja,erre az alkalomra készítettem ezt a tortát.Imádja  a túrótortát,most egy Rákóczi túrós recept alapján állítottam össze,nagyon egyszerű torta lett.Találtam egy lila szalagot,azzal kötöttem át gyorsan.Már tegnap kisült és nem bírtunk magunkkal,megkóstoltuk:-)Mennyei!
lássuk a fotókat és a receptet!
Boldog szülinapot Kincsem!


Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 25 dkg Rama, 1 evőkanál cukor, 2 dl tejföl, fél csomag sütőpor, 4 evőkanál baracklekvár, 1 tojás, csipetnyi só.
A töltelékhez: 1 kg házi túró, 30 + 20 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1 cs. vaníliás cukor, 2 púpozott evőkanál gríz és 4 db tojás.
A lisztben elmorzsolt margarinhoz adjuk a  sütőport,a cukrot, a sót,a tojást,a  tejfölt és jól összegyúrjuk.Ha túl ragadós,tegyünk hozzá még lisztet.Elnyújtjuk és egy kizsírozott  26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk és megkenjük baracklekvárral.Ezután gyorsan elkészítjük a túrós tölteléket.Ehhez a túrót alaposan kikeverjük a 30 dkg porcukorral,a grízzel, a vaníliás cukorral, a mazsolával és a 4 tojás sárgájával.A túrós tölteléket a tésztára simítjuk.Előmelegített sütőben gáz sütő 1-2 fokozata között sütjük kb. 25 percig,amíg egy picit megpirul a teteje.Közben a 4 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük és a 25 perces sütés után a torta tetejére simítjuk.Gy sütjük még kb. 10-15 percig,amíg egy nagyon kicsit éppen hogy megpirul a hab a tetején. Miután kihűlt,szeleteljük.

Jó étvágyat!










2 megjegyzés: