Gasztronómai ízutazások- Hagyományos, Reform és Paleolit ételek, sütemények és desszertek Alapítva: 2010
Keresés ebben a blogban
2010. november 6., szombat
Brokkolis csirkemellfilé lecsós hajdinával
Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, 1 fej brokkoli,1 csomag szeletelt sajt( bármilyen), fél csomag hajdina, 3 paprika,3 paradicsom,1 fej vöröshagyma, olívaolaj, őrölt pirospaprika,só,fűszerek( majoránna, bazsalikom,petrezselyem,feketebors, kakukkfű,rozmaring)
A csirkemelleket félbevágjuk és tetszőlegesen befűszerezzük a fent említett fűszerekből(nem fontos mindből!).Egy tűzálló jénai tálba olívaolajat öntünk és beletesszük a csirkemelleket.Erre rózsákra szedett megtisztított,megmosott brokkolit és sajtot pakolunk.Alufóliával lefedjük és 45 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a hajdinát és a lecsót.A hajdinát a csomagon lévő utasítás szerint zöldfűszeres vízben megfőzzük,majd lefedve pihentetjük.A lecsóhoz a hagymát, a paradicsomot és a paprikát borssal és pirospaprikával fűszerezve kevés olívaolajon lecsóvá sütjük-főzzük. Amikor készen van,a főtt hajdinára pakolva tálaljuk a hús mellé.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jó kis receptjeid vannak!:) Felvettelek kedvenceim közé! Ha van kedved nézz be hozzám!
VálaszTörléshttp://anitavarazskonyhaja.blogspot.com/
Köszönöm szépen!
VálaszTörlésMár megyek és nézlek !:-)Benézek hozzád..!