Keresés ebben a blogban

2010. november 6., szombat

Brokkolis csirkemellfilé lecsós hajdinával


Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, 1 fej brokkoli,1 csomag szeletelt sajt( bármilyen), fél csomag hajdina, 3 paprika,3 paradicsom,1 fej vöröshagyma, olívaolaj, őrölt pirospaprika,só,fűszerek( majoránna, bazsalikom,petrezselyem,feketebors, kakukkfű,rozmaring)

A csirkemelleket félbevágjuk és tetszőlegesen befűszerezzük  a fent említett fűszerekből(nem fontos mindből!).Egy tűzálló jénai tálba olívaolajat öntünk és beletesszük a csirkemelleket.Erre rózsákra szedett megtisztított,megmosott brokkolit és sajtot pakolunk.Alufóliával lefedjük és 45 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük  a hajdinát és a lecsót.A hajdinát a csomagon lévő utasítás szerint zöldfűszeres vízben megfőzzük,majd lefedve pihentetjük.A lecsóhoz a hagymát, a paradicsomot és  a paprikát borssal és pirospaprikával fűszerezve kevés olívaolajon lecsóvá sütjük-főzzük. Amikor készen van,a főtt hajdinára pakolva tálaljuk a hús mellé.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis receptjeid vannak!:) Felvettelek kedvenceim közé! Ha van kedved nézz be hozzám!

    http://anitavarazskonyhaja.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!
    Már megyek és nézlek !:-)Benézek hozzád..!

    VálaszTörlés