Keresés ebben a blogban

2010. november 10., szerda

Sütőtökös-diós rétes

Egészséges és finom!Ez az egyik legfinomabb rétes,amit valaha ettem és készítettem.A tésztát most nem én gyúrtam,de kiváló alapanyagnak bizonyult!Hát még a jófajta sütőtök!Hmm....tettem bele bőven diót is és  a hatása olyannyira nagyszerű lett,hogy volt aki már azt sem érzete,hogy van benne sütőtök !Gondoltam,így a sütőtököt nem szerető gyerekeket be "be lehet csapni "vele,mert a dió mögött elbújtathatjuk benne azt is!
Gyorsan el is fogyott!:-)

Sütőtökös-diós rétes




Hozzávalók: 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap(Tante Fanny-t használtam), 1 hosszú érett szép nagy sütőtök,darált dió-15-20 dkg-ízlés szerint, porcukor ízlés szerint,olaj.

A sütőtököt megpucolom és nyersen lereszelem,majd hozzáadom a diót és a porcukrot és jól elkeverem. Egy nedves ,kicsavart konyharuhára teszem az első réteslapot és megkenem olajjal,erre teszem a 2.lapot,ezt is megkenem olajjal,erre jön a 3. lap: erre kenem a töltelék felét,erre jön a 4.réteslap,majd azt is megkenem olajjal,erre jön még 2 réteslap,majd az utolsót nem kenem meg egyenlőre,hanem feltekerem a rétest és egy sütőpapíros tepsibe teszem.Most kenem meg olajjal és néhány helyen megszurkálom.Ugyanígy készítem el a másik rétest is! Kb. 30 percig sütöm,amíg szép aranybarna lesz.Langyosan szeletelem és porcukorral meghintve tálalom!

Nagyon-nagyon finom!







1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, biztos finom. Ahogy elnézem az asztalt, adtatok az élvezeteknek:)

    VálaszTörlés