Én nem igazán szeretem a pogácsákat,de ez valami Mesés! Sajt,sajt,sajt...méghozzá füstölt sajt!
Nagyon egyszerű elkészíteni!Nekem 57 darab jött ki belőle! Nagyon puha!
Duplán sajtos pogácsa
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg puha langyos Rama, 2 dl tejföl(én fele tejföl fele sűrű natúr joghurt keverékét használtam), 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt füstölt sajt(a tésztába), 2 teáskanál só.
A tetejére: 2 tojássárgája és reszelt sajt(füstölt és trappista keveréke)
Összegyúrjuk a hozzávalókat!Nem kell keleszteni!Szép könnyű tészta lesz. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapíros tepsibe pakolgatjuk egymástól 2 cm-re,tetejét tojássárgájával megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.Előmelegített sütőben arany színűre sütjük.(kb 15-20 perc)-attól függ kinek milyen sütője van. Langyosan ,hidegen egyaránt finom!
Jó étvágyat!
A sütőben |
Gyönyörűek lettek a pogácsák, biztos nagyon finom!
VálaszTörlésKöszi!Igen,már alig van belőlük!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésTényleg nagyon egyszerűnek tűnik, mert nincs benne tojás sem. Csak a tetejére kell?
Üdv Erika
Igen,nincs benne tojás. Csak a tetejére kell!
VálaszTörlésEnnek recepten több hibája is van!
VálaszTörlés1, nem említi, hogy nem lehet abban hagyni a sütését, mert ahogy készítem úgy fogy, olyan finom.
2, minimum 2 adagból kell készíteni :)
Viccet félre téve, gyorsan megvan, és nagyon finom! ( én a tésztába egy pici fekete bors-t szórtam.
Kedves Névtelen!
VálaszTörlésJót mosolyogtam a megjegyzéseden!:)A bors biztosan nem ront rajta,sőt!Igen-igen,eteti magát rendesen!Örülök,hogy ízlett!
Szia!
VálaszTörlésAz lenne a kérdésem, hogy meddig maradnak frissek/puhák? Nem keményednek meg? Holnap meg szeretném sütni, mert nagyon jól néznek ki:) Boldog Karácsonyt!
Kata
Kedves Névtelen!
VálaszTörlésPár napig puhák maradnak,jól záródó műanyagdobozban tárold!Szerintem egyébként gyorsan el fog fogyni!A legjobb frissen és másnaposan!
Boldog Karácsonyt!
Milyen vastagra kell nyújtani?
VálaszTörlésNagyjából ujjnyi vastagra!
VálaszTörlésMa reggel gyorsan összedobtam én is, és megsütöttem....szuper finom, semmi macera! :)) Köszi!!
VálaszTörlésÉn is elkészítettem, nagyon jó a recept, finom lett a pogi! :)
VálaszTörlésMondjuk én teljesen véletlenül, mondhatnám megszokásból raktam bele is egy tojást. De nem rontotta el, egy kis plusz lisztet adtam hozzá, és jó lett. :)
Jujj,de jóóó!!Nagyon örülök,hogy ízlett!!!Ugye-ugye,hogy semmi macera?!:)
VálaszTörlésKedves Kriszta!
VálaszTörlésPróbáltad már teljes kiőrlésű (pl. tönköly) lisztből? És lehet vaj margarin helyett? Én kerülöm az üres lisztet és a margarint.
Még nem próbáltam,de most hogy mondod,valamikor ki fogom így is próbálni!Vaj is mehet bele szerintem,Lurpak vagy Meggle a legjobbak,amit Magyaro.-on kaphatsz.Próbáld ki és írd meg mi lett a vége!:)
VálaszTörlésKedves Kriszta!
VálaszTörlésNagyon köszönöm a receptet! Most sül a második tepsivel,de az első már el is fogy, úgyhogy nagy sikere van :)
Persze az sem utolsó szempont,hogy pillanatok alatt elkészíthető... :))
Annyit módosítottam a recepteden,hogy a tésztába kevertem bele szárított petrezselymet...szerintem nagyon jóóó...
Üdv: Eszter
Jajj,de jóóóóó!:)Örülök neki,petrezselyemmel is sietni lehet!Jó étvágyat!:)
VálaszTörlésÉn is most próbálta ki először a petrezselyem használatát ilyen módon,de az eredmény szupi :) csak ajánlani tudom.
TörlésDe legközelebb tuti dupla adagot fogok készíteni,mert mióta elkészült az első adag, azóta a kisfiam ingajáratban van a szobája és a konyha közt :D
Hú,ez aztán a dicséret!:)Én legutóbb úgy csináltam,hogy jóféle füstölt sajt ment a tésztába és a tetejére is.Hát,nem lehetett abbahagyni az evését!:)Jó étvágyat a kisfiadnak is!!!
TörlésSzia Kriszta!
VálaszTörlésAz én kis naív kérdésem az, hogy az élesztőt fel kell futtatni, vagy csak belemorzsolni a tésztába? Várom válaszod.
Zsuzsa
Nem kell felfuttatni az élesztőt.
VálaszTörlésKedves Kriszta!
VálaszTörlésÉlesztő granulátummal is lehet készíteni? Köszi a választ:
Marcsi
Szia Marcsi!Azzal még nem próbáltam,csak frissel,én azt favorizálom leginkább.De próbálkozz,s írd meg a végeredményt,én is kíváncsi vagyok,hogy azzal sikerül-e.Küldhetsz fotót is róla ide: ok79@freemail.hu
VálaszTörlésSzép napot!!!
Rendben megírom, fényképezem majd, de csak karácsonykor csinálom meg.
TörlésKérdeznék még tőled valamit, igaz ez nem a pogácsára vonatkozik.
Rakott káposztát akarok csinálni a napokban, reggel nagyon hamar kész kell lennie. Mit gondolsz, a tepsibe előző este belerakhatom úgy, hogy reggel rögtön a sütőbe tehetem, esetleg reggel csak a tejfölt teszem a tetejére. Mit gondolsz erről.
Szép estét és előre is köszi a válaszod! Marcsi
Szia!Ha rám hallgatsz akkor inkább holnap reggel,inkább korábban rakd össze,frissen.Nehogy a káposzta túlságosan sok levet eresszen.Lehet,hogy csak nagyon óvatos vagyok,de én így tenném!:)Szép estét neked is!Jó sütögetést!
VálaszTörlésKedves Kriszta! Véletlenül találtam az oldaladra, de nagyon örülök neki. Ki is próbáltam rögtön a pogácsa recepted. Valóban nagyon egyszerű és végtelenül finom!!! Gratulálok! :)
VálaszTörlésKöszönöm!Örülök,hogy sikered volt vele!
VálaszTörlésMit lehet tenni, hogy ne legyen kérges a pogácsa és a sütemény?
VálaszTörlésHogy érted,hogy kérges? Úgy gondolom,hogy a liszttől lesz kérges,illetve attól,hogy nem egyenletes a tészta mindenhol.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Nagy sikert arattam vele, kezdő háziasszonyként :) Pedig nem is füstölt sajtot tettem a tésztájába, hanem sima trapistát. Könnyű, puha, kérdezték hányszor hajtottam, hogy ilyen szép leveles lett :) Más sajtos pogi recept nem is kell, gyorsan megvan és nagyon finom még másnap is. Köszönöm!!!!! Bori Szombathelyről
VálaszTörlésDe Drága vagy!Az ilyen hozzászólásokért érdemes blogolnom! :) Boldoggá tettél!Örülök,hogy ilyen jól sikerült!
TörlésNekem ez a pogácsa nagy csalódást okozott!A leírtak alapján készítettem el. A végeredmény egy nagyon vajas kevésbé ízletes pogácsa...
VálaszTörlésÉrdekes!Senki nem mondott még ilyet!Mindenki imádta!Főleg a sok sajt miatt!De ízlések és pofonok...
VálaszTörlésKedves Kriszta! Nagyon jó, könnyű tésztája van a poginak, köszönet érte. Kérlek, írd le az összeállítás sorrendjét, mert az én pogácsáim - habár kis finomak - sajna nem emelkedtek meg sütés közben. Annyit változtattam, hogy 20 dkg vajat tettem bele margarin helyett. Köszi, Andi
VálaszTörlésNincs különösebb sorrend a receptnél.Ha gondolod az élesztőt langyos tejben oldd fel mielőtt összeállítanád a tésztát.Örülök,hogy ízlett!
VálaszTörlésKedves Kriszta! Kb. 2 éve sütöm így a pogit, a Te recepted alapján. A gyermekeim imádják! Ja, és a feleségem is! :) Köszönet érte!
VálaszTörlésLaca
Nagyon örülök neki!Boldog Új Évet kívánok Neked a Kedves Családodnak!
VálaszTörlésKedves Kriszta!
VálaszTörlésDrukkolj nekem,ma csinálom meg a pogidat,szilveszteri vendégségbe viszem.:) Nagyon imádok sütni-főzni,remélem nem rontom el.
Boldog Új Évet Kívánok! :)
Biztosan sikerülni fog!Drukkkkkkkkkkk! :) BÚÉK!!!
VálaszTörlésKedves Kriszta!
VálaszTörlésNagyon jó a recepted, egyszerű, könnyű elkészíteni!
A lányomnak kerestem egy könnyen elkészíthető pogácsát, mert állandó időhiányban szenved (ki nem?). De már én is rászoktam a sütésére! Engedelmeddel pici módosítással közzétettem a receptet, kérlek nézd meg!
http://ingakonyha.blogspot.hu/2014/04/evi-sajtos-pogija.html
Nagyon szeretjük benne a sok sajtot!
Köszi a receptet!
:) Örülök,ha ízlik!Én már több,mint egy éve nem ehetek ilyet,paleozok.
VálaszTörlésKedves Kriszta!
VálaszTörlésNem tudom, elküldte-e a kérdést (lehet, hogy jóváhagyásra vár), ha nem, akkor megismétlem:
Hány fokon kell sütni a pogit? Olyan jól hangzik, szeretném megsütni.
Köszönettel: Alexandra
Igazából nekem MORA alapsütőm van,ott 2-3 között szoktam sütni.Nincs hőfok jelzés rajta...
TörlésNagyon finom lett! Köszönöm!
VálaszTörlésKedves Kriszta, elnézést a buta kérdésért, de az élesztőt csak egyszerűen hozzá morzsolom a többi alapanyaghoz, összegyúrom és kész?
VálaszTörlésEgyenletesen fog így eloszlani a tésztában?
Igen! :)
Törlés