Lencsepástétom:
Hozzávalók: 35 dkg vöröslencse, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, őrölt kömény ízlés szerint, 2 evőkanál mustár és 3 evőkanál tejföl.
A lencsét egy éjszakára bő vízbe beáztatjuk. Másnap tiszta sós vízben feltesszük főni,amikor felforr,leszedjük a habját. Közben a hagymákat megpucoljuk és kockákra vágva a lencséhez adjuk a babérlevéllel együtt,majd puhára főzzük.Eltávolítjuk a babérleveleket és a felesleges vizet leöntjük róla. Az egészet botmixerrrel pépesítjük,majd elkeverjük a mustárral, köménnyel és tejföllel.HA szükséges,sózzuk!Melegen,hidegen egyaránt finom!
Melegszendvicsként: sütőpapíros tepsibe tegyünk kenyérszeleteket és halmozzunk rá a pástétomból,szórjuk meg reszelt sajttal és aranybarnára süssük.Melegen tálaljuk!
Jó étvágyat!
Újévi asztalunk |
Nézz be hozzám!
VálaszTörlés