Gasztronómai ízutazások- Hagyományos, Reform és Paleolit ételek, sütemények és desszertek Alapítva: 2010
Keresés ebben a blogban
2011. január 30., vasárnap
Lilahagymás-fetás bagett
Hozzávalók: 3 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 kiskanál só, 2 evőkanál olaj, 50 dkg liszt(BL 55), 2,5 dkg élesztő,1 fej lilahagyma,pár kocka feta sajt,rozmaring és oregano.
Az élesztőt langyos,cukrozott tejben felfuttatjuk.A tésztát összeállítjuk a sóval,olajjal,liszttel és a felfutott élesztővel.1 órát kelesztjük meleg helyen.Ezután bagett formára sodorjuk,sütőpapíros tepsibe tesszük, tetejét átlósan bevagdossuk és tejjel megkenjük.A hagymát megpucoljuk,megmossuk és minden 2. mélyedésbe rakunk egy-egy szeletet.A többi mélyedésbe pedig feta darabokat pakolunk.Végül megszórjuk rozmaringgal és oregánóval.Még 15 percig letakarva pihentetjük és sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése