Keresés ebben a blogban

2011. január 31., hétfő

Őzgerinc vagy Majomkenyér?

Gyerekkorom egyik kedvenc sütije.Őzgerincnek hívtuk,míg mások majomkenyérnek,de biztosan akadnak még furább elnevezések is.Sütés nélkül elkészíthető finomság,csupa csoki,de csoki nélkül!Igen!Ez így van!Nem lehet elrontani,így bátran ajánlom kezdőknek is!


Hozzávalók: 25 dkg Rama, 2 egész tojás, 1 csomag Étcsokis pudingpor, 15 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 15 dkg dió és háztartási keksz vagy babapiskóta.
Ezenkívül: őzgerincforma,celofán és olaj.

Habosra keverjük a Ramát, tojásokat, pudingport,porcukrot és a kakaóport és 15 percig vízgőz felett főzzük.
Ezután a diót beletesszük és még 5 percig főzzük. Egy őzgerinc formába olajozott celofánt teszünk és egy sor apróra vágott kekszet/babapiskótát teszünk az aljára.Erre jön egy sor csokimassza,majd még keksz/babapiskóta és végül a  massza.Lehűtjük és hűtőben tároljuk egy éjszakára.Másnap kiborítjuk,levesszük róla a celofánt és éles késsel szeleteljük.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés: