Receptek az archívumból.
A bőségtál is saját szerzemény,a másik:Krumplipüré túróval,tejföllel pedig szintén-az egyik nagy kedvencem, akármilyen furán is hangzik. Egyszerű,de nagyszerű, bármikor jól jön,néha még sajtot is teszek rá.
Bőségtál
Hozzávalók: nyers krumpli szeletelve, házi füstölt sonka, Fehér Bolgár sajt 1 csomaggal, savanyú káposzta, 2 tojás, 1 nagy tejföl, bors, só, szerecsendió,kevés olaj.
Egy tűzálló tál aljára sonkaszeleteket pakolunk,a második réteg egy sor savanyú káposzta, erre megy pár kocka sajt, erre egy sor szeletelt krumpli szorosan.Erre újabb sonkaszeletek,és 2 sor krumpli.Kicsi olajjal megöntözzük.A tojásokat felverjük,összekeverjük a tejföllel és a fűszerekkel és a mártást a rakottasra öntjük.Végül a maradék sajttal megszórjuk és 1,5 óra alatt szép ropogósra sütjük.
Savanyú uborkával vagy céklával nagyon finom!
Jó étvágyat!
Kedvencem: Krumplipüré túróval,tejföllel-ez olyan egyszerű,hogy bárki meg tudja csinálni,recept nélkül is:-)
Ez nagyon jól hangzik,biztos ki fogom próbálni!:)
VálaszTörlésImádnivaló
VálaszTörlésKöszi Bianka!:-)
VálaszTörlésAki kipróbálja, biztosan nem fog csalódni!
Szeretem az ilyen bőségtálakat. Jól néz ki.
VálaszTörlés