Keresés ebben a blogban

2011. február 24., csütörtök

Csokimámor tortácskák avagy egy csokitorta átszabva

Ha úgy tetszik egy olyan muffinról vagy cupcakeről van szó,amelyből még Gombóc Artúr is degeszre enné magát!
Az ötletet egy csokitorta receptje adta,én átszabtam mini tortácskákba és kicsit feldobtam.
Hogyan is fogyasszuk ezt a csokicsodát:
1.lépés: Szívjuk magunkba  a fenséges csokoládé illatot.
2.lépés: A túllógó-sütés közben megemelkedett-ropogósra sült csokikérget körben lassan haladva harapdossuk és adjuk át magunkat ennek a kivételes ízkombináció élvezetének.
3.lépés: A csokikéreg behabzsolása után óvatosan szedjük le a muffinpapírt. Amikor elérkeztünk az aszalt szilvához,mely bársonyosságával omlik szét  a szánkban, csukjuk be a szemeinket és pár pillanatig élvezzük az ízeket,arra gondoljunk,hogy minden szép és jó,minden rendben van körülöttünk.(Meditáljunk.)
Olyan csokicsoda ez,mely megdobogtatja szívünket!
Ajánlom depresszióval küzdőknek is!


Felolvasztunk gőz fölött 20 dkg min.56%-os kakaótartalmú étcsokit és hozzáadunk 1,5 dl olajat. 4 tojássárgáját felverünk 18 dkg aranybarna cukorral és hozzákeverjük a felolvasztott csokihoz.Beledolgozunk 0,5 dl rumot, 1 dl vizet, 22,5 dkg réteslisztet, 1 teáskanál őrölt fahéjat és fél tasak sütőport.A masszát muffinformákba töltjük úgy,hogy elsőnek csak 1-1 kanállal teszünk minden formába.Erre jön egy -egy nagy szem aszalt szilva,majd a másik réteg csokimassza.Tetejét mogyoró krokantokkal szórjuk meg. Előmelegített sütőben készre sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük!

Jó étvágyat!



5 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz!!!
    Pont ilyen csokicsodára lenne most szükségem:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi!Mindannyian megérdemlünk egy vagy több csoki csodát!:-)

    VálaszTörlés
  3. Szia! A varazsfazek.hu-n keresztül találtam meg ezt a receptet. Ma este el is készítettem. Finom lett, a felét már el is pusztítottuk a férjemmel. De sajnos túl morzsás lett, úgyhogy a kiskanalat is be kellett vetnünk. :-) Mit gondolsz, hol hibáztam? nem maradt ki valami? Köszi, Andi

    VálaszTörlés
  4. Nekem is morzsás lett egy kicsit,szerintem az eredeti receptből hiányzik a vaj.Én a recept szerint csináltam,de annak ellenére,hogy picit morzsás lett,nagyon finom.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Köszönöm, én is a vajra tippeltem. Akkor legközelebb próbálom vajjal, és majd megosztom a tapasztalataim. Ezzel együtt ajánlom mindenkinek. :-) Andi

    VálaszTörlés