Keresés ebben a blogban

2011. február 21., hétfő

Rozmaringos báránytokány fetás-túrós dödöllével


Rozmaringos báránytokány: 3-4 evőkanál olaj, 80 dkg báránycomb, só,bors, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, rozmaring és 1 dl száraz vörösbor.
A húst csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk  a húst,a fokhagymát (szeletelve), a sót, borsot és  a rozmaringot.Felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje és puhára pároljuk.Ez kb. 1,5 óra.


Fetás-túrós dödölle/ganca: 10 db közepes méretű krumpli, 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, só, 2 vöröshagyma, olaj, egy marék házi túró és egy nagy marék feta sajt.
A krumplit sós vízben puhára főzzük és saját levében krumplitörővel összenyomjuk.Apránként hozzákeverjük a lisztet és az előzőleg megpirított hagymát.Egy tűzálló tálat olajjal vagy vajjal kikenünk és kanállal beleszaggatjuk a dödölle masszát.Megszórjuk túróval és fetával.Betesszük a sütőbe és kb. 30 perc alatt megpirítjuk.A tokány mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!

Báránytokány

Dödölle

2 megjegyzés:

  1. Jobbulást! :) Gyöngyösön voltál fül-orr-gégészeten? Sajnos elég jól ismerem én is az osztályt, és bizton mondhatom, hogy nem érdemes csak hétfőn és szerdán délelőtt menni! Nagyon várok már valami új "Krisztás" sütit, úgyhogy gyorsan kapj erőre! ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!Igen,ott voltam,a főorvos doktornőnél,aki elég alapos.
    Van vmi afféle "Krisztás" süti-féle,fel is teszem hamarosan.

    VálaszTörlés