Mártogatós csak úgy vagy akár Húsvétra.Szerintem akár főtt tojásba is tölthető,kenyérre is kenhető vagy zsemlékbe,sós kelt tésztákba tölthető.
Hozzávalók:
-1 doboz 20dkg Apetina dán sajt
- 1 kis dobos natúr joghurt
- 1 kicsi fokhagymagerezd összenyomva
- 3 db főtt tojás
- 2 db tavaszi retek
- só
- bazsalikom
- kevés olívaolaj
- sárgarépa
A sárgarépákat megpucoljuk és hosszú csíkokra vágjuk,majd félretesszük.
A sajtot egy tálban villával szétnyomkodjuk,hozzáadjuk a joghurtot,a fokhagymát rányomjuk és belevágjuk a retket kis darabokban.A tojásokat megfőzzük és a sárgájukat villával összenyomva a keverékhez adjuk.A tojások fehérjét késsel apró darabokra vágjuk és a masszába keverjük. Ízesítjük sóval és bazsalikommal.Egy evőkanál olívaolajjal megöntözzük és elkeverjük.Hidegre tesszük vagy akár azonnal fogyaszthatjuk a répákat belemártva.
Jó étvágyat!
Nagyon jól hangzik,fincsi egészséges ,szeretem az ilyet:-)Köszönöm a jó szót:-)
VálaszTörlésFinom lehet!Ilyen sajtot hol lehet venni Kriszta?
VálaszTörlésÉn a CBA-ban találtam.Finom krémes.
VálaszTörlésNagyon finom lehet.
VálaszTörlés