Keresés ebben a blogban

2011. március 27., vasárnap

Belemártogatós ropogtatnivaló

Mártogatós csak úgy vagy akár Húsvétra.Szerintem akár főtt tojásba is tölthető,kenyérre is kenhető vagy zsemlékbe,sós kelt tésztákba tölthető.



Hozzávalók:
-1 doboz 20dkg Apetina dán sajt
- 1 kis dobos natúr joghurt
- 1 kicsi fokhagymagerezd összenyomva
- 3 db főtt tojás
- 2 db tavaszi retek
- só
- bazsalikom
- kevés olívaolaj
- sárgarépa

A sárgarépákat megpucoljuk és hosszú csíkokra vágjuk,majd félretesszük.
A sajtot egy tálban villával szétnyomkodjuk,hozzáadjuk a joghurtot,a fokhagymát rányomjuk és belevágjuk a retket kis darabokban.A tojásokat megfőzzük és a sárgájukat villával összenyomva a keverékhez adjuk.A tojások fehérjét késsel apró darabokra vágjuk és a masszába keverjük. Ízesítjük sóval és bazsalikommal.Egy evőkanál olívaolajjal megöntözzük és elkeverjük.Hidegre tesszük  vagy akár azonnal  fogyaszthatjuk a répákat belemártva.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik,fincsi egészséges ,szeretem az ilyet:-)Köszönöm a jó szót:-)

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet!Ilyen sajtot hol lehet venni Kriszta?

    VálaszTörlés
  3. Én a CBA-ban találtam.Finom krémes.

    VálaszTörlés