Keresés ebben a blogban

2011. március 12., szombat

Indiai zöldségpörkölt brokkolis csirkével


Hozzávalók az indiai zöldségpörkölthöz:
-szezámmag
-olívaolaj
-1 szép szál póréhagyma
-4 vastag sárgarépa
-1 nagy cukkini
-1 fej karalábé
- fél citrom kevés leve
-7-8 db zöld kardamom
-300-400ml víz
-fűszerek: kurkuma, só,chili, garam masala fűszerkeverék.

Először is egy serpenyőben gyorsan megpirítjuk a szezámmagot-úgy 1 nagy maréknyit.Kis olívaolajat öntünk hozzá ezután,majd a karikára vágott póréhagymát gyorsan megpirítjuk rajta.A répát,a cukkinit és a karalábét megpucoljuk és csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához.A fűszerekkel megszórjuk ízlés szerint és megkeverjük,5 percig pirítjuk.Ezután felöntjük a vízzel és 15 percig pároljuk a tűzön.Kevés citromlével megspricceljük és hozzáadjuk  a kardamomot.Időnként megkevergetve puhára sütjük-főzzük.

Hozzávalók a brokkolis csirkéhez:
- 500g csirkemellfilé
-olívaolaj
-madras curry fűszerkeverék
-1 fej brokkoli
-szeletelt mozzarella sajt vékony csíkokra vágva,vagy tépkedve

A csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk.Egy tűzálló sütőtálat kikenünk olívaolajjal. A csirkeszeleteket a madras curryvel befűszerezzük,mindkét oldalát és egymás mellé fektetjük a sütőtálba.
A brokkolit megtisztítjuk,megmossuk és rózsákra szedve a húsra halmozzuk.A mozzarellából szeleteket csipkedünk és a brokkolira szórjuk.Kevés olajjal megöntözzük és gázsütő 2-es fokozatán, alufóliával lefedve kb. 45 perc alatt megsütjük.

Tálalás: 1 adag zöldségpörkölt és rá csíkokra vágott brokkolis csirke.

Mennyei!

Jó étvágyat!

Elkészítése képekben:









7 megjegyzés: