Gasztronómai ízutazások- Hagyományos, Reform és Paleolit ételek, sütemények és desszertek Alapítva: 2010
Keresés ebben a blogban
2011. április 4., hétfő
Magvas házi kenyér
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kiskanál só
- 10 dkg napraforgómag
- 10 dkg szezámmag
- 3 kiskanál lenmag
- szóráshoz: egy kanál napraforgómag
Fél dl langyos tejhez 1 evőkanál lisztet keverünk,hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt és felfuttatjuk. Ha kész,összedolgozzuk a maradék liszttel,langyos tejjel és sóval, majd hozzáadjuk a 10 dkg napraforgómagot és szezámmagot. Meleg helyen konyharuhával lefedve 45 percig kelesztjük. Ha megkelt,gyúrjuk át és rakjuk sütőpapíros,vagy papír nélküli gyümölcskenyérformába. Hosszában vágjuk be,szórjuk meg a vágás mentén lenmaggal és 20 percig letakarva pihentessük. Kicsit még napraforgómaggal szórjuk meg,nyomogassuk oda a tésztára. Előmelegített sütőben-2es fokozat- 45 percig süssük. Miután kisült, 5 percig pihentessük a formában,majd óvatosan vegyük ki hűlni.
Várjunk 1 órát és éles,recés késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kriszta nagyon ügyes vagy, ez nagyon guszta és finom kenyérke, csak úgy eteti magát. Az ember megéhezik....
VálaszTörlésKöszi Mrita!A magok teszik különlegessé!
VálaszTörlés