Keresés ebben a blogban

2011. április 5., kedd

Pikáns cukkinis pite vagy quiche

Az ötletet a Príma Konyha adta,csak én egy kicsit megvariáltam.Kolbászt tettem bele,dupla adag cukkinivel és tejszínnel készült a páromnak:-) A kolbász pikáns ízt kölcsönzött neki,így nem kellett fűszereznem.




Pikáns cukkinis pite

Hozzávalók: a tésztához:
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 evőkanál jéghideg víz
- csipetnyi só

a forma kikenéséhez: vaj

a töltelékhez:
- 2 cukkini
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 tojás
- 2 dl főzőtejszín
- 20 dkg durvára reszelt sajt
- 1 szál füstölt parasztkolbász

A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk és folpackba csomagolva 10 percre a hűtőbe tesszük. Közben a cukkinit megmossuk,végeit levágjuk és az egyiket egyforma szeletekre legyaluljuk.A másikat pedig egy tálba lereszeljük. 10 perc után a tésztát kinyújtjuk kerek lappá és egy vajjal kikent piteformába simítjuk úgy,hogy pereme is legyen. A recept szerint elő kellene sütni,én viszont nem sütöttem elő. A tésztát villával megszurkáljuk. A hagymát megtisztítjuk,finomra vágjuk és serpenyőben forró olajon gyorsan megpirítjuk,majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit és így gyorsan átpirítjuk,végül a tésztára borítjuk és elsimítjuk. Erre jön a felkarikázott kolbász,majd a tejszínes öntet. Ehhez a tejszínt a tojásokkal felverjük,és a lereszelt sajtot belekeverjük.Ezt a masszát öntjük a cukkinis-kolbászos töltelékre. Végezetül az egészet befedjük a felkarikázott cukkiniszeletekkel.Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha már kezd pirulni a széle és a krém sem laza,akkor kivehetjük. Fél órát pihentessük,majd szeleteljük.Melegen tálaljuk!

Jó étvágyat!



4 megjegyzés: