Szóval semmi különös,csak a megunhatatlan rakott krumpli. Zsanánknak és Kedves nővérének, Heninek ajánlom!:-)
Ezt most a nemrég kapott( Hammbekaplak receptverseny) lasagnesütőmben sütöttem meg, így 2 főre készült. Semmilyen ördöngös,különleges receptem nincs rakott krumpli esetében. Egyszerűen csak vegyünk pár szem nagyobb krumplit,mondjuk 1 kg-t,de akár többet is.Olajozott jénai vagy tepsi aljára tegyük a megpucolt,megmosott nyersen karikára vágott krumplikat úgy,hogy kicsit fedjék egymást,jó sűrűn.Erre karikázzunk fel kolbászt-lehetőleg füstöltet,amennyit gondolunk,de jusson mindenhová.Erre pakoljunk szeletelt főtt tojást ,úgy,hogy befedje az egészet.Én ennél a kisebb sütőedénynél 4-et főztem meg,nagynál simán megfőzök 8-10 darabot is.Ezek után egy nagy pohár tejfölt előveszek a hűtőből és a felét rákenem a tojásos rétegre.Erre jön újabb sor krumpli,szintén úgy,mint az előbb.Végül pedig a maradék tejfölt is rákenem.Nem kell fűszerezni,mert a füstölt kolbász isteni ízt ad az egésznek.Így 1,5 órát sül a sütőben.Villával ellenőrizzük,hogy jól megpuhult-e a krumpli.
Szóval én nem főzöm meg a krumplit előtte,mint régen tettük,évek óta így nyersen rakjuk bele.Gyorsabb,és talán még finomabb is.Egy biztos,ezt nem lehet megunni.
Persze gazdagíthatjuk még más finomságokkal is,de azt már újra meg kell "keresztelnünk":-)
Na jó,azért egy kis sajtot elbírt volna:-)Sajtmániám határtalan...:-)
Jó étvágyat!
Nem tudnám megmondani, miben rejlik a rakott krumpli megunhatatlansága, de nekem is az egyik kedvencem:-))
VálaszTörlésHát ez nagyon mutatósra sikerült, ennék belőle szívesen most :)
VálaszTörlésKöszi Min3atoknak!:-)A kolbász sokat dob rajta azért!:-)
VálaszTörlésAz egyik kedvencem a rakott krumpli. Sokféle változatban készítem. Ezért felfigyeltem a Te változatodra. Biztosan nagyon finom. Egyébként én soha még nem főztem meg a krumplit, mert sokkal jobb ha együtt fő a sütés alatt.
VálaszTörlés