Keresés ebben a blogban

2011. április 30., szombat

Olaszos csirkemell piteformában spárgapörkölttel

Saját ötletem ez a különlegesnek hangzó étel.Nagyon egyszerű és finom!A sóval csínján bánjunk!A húst nem kell sózni,mert a szárított paradicsom már magában sós.


Hozzávalók a Csirkepitéhez:
- 1 kg csirkemellfilé szeletelve
- olívaolaj
- szárított paradicsom
- szeletelt mozzarella
- szeletelt paradicsom
- szárított oregano,kakukkfű  és bazsalikom
A spárgapörkölthöz:
- egy csomó spárga
- 2 fej karalábé
- 1 vastag cukkini
- 6 db vastag sárgarépa
- só
- garam masala

Egy pitesütőt kikenünk olívaolajjal. A csirkemelleket szépen besorakoztatjuk a piteformába.Megszórjuk kakukkfűvel.Ezután mindegyik szeletre egy -egy darab szárított paradicsomot teszünk. Erre jön egymást félig fedve egy-egy szelet mozzarella és paradicsom szelet egymást felváltva.
Megöntözzük pár csepp olívaolajjal és megszórjuk oreganoval és bazsalikommal.
Betesszük a sütőbe és 1 órán át sütjük.
Cikkekre szeletelve tálaljuk.

A spárgákat megtisztítjuk,fás végeit levágjuk. Minden zöldséget megtisztítunk,megpucolunk.Kevés olívaolajon a vastag csíkokra vágott répát és karalábét megfuttatjuk,majd sózzuk.Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott cukkinit és a kb. 3 cm-re vágott spárgát.Így sütjük kevergetve 10 percig.Ezután garam masalával ízesítjük ,majd még 5 percig sütjük.Felöntjük kevés vízzel és így pároljuk puhára.
A csirke mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!






2 megjegyzés: