Keresés ebben a blogban

2011. április 1., péntek

Tavaszi sajtos rakottasom Receptversenyre

 Egy február végi szomorkás napon jött az üzenet,hogy várnak a Hammbekaplak legújabb,tavaszi receptversenyére,amire már ősszel is bejutottam és megszereztem egy csodás almás pitesütőt és kínáló tálat.
Nos,jelentkeztem újra. A versenyről  a szabályokról és részletekről erre a linkre kattintva olvashattok: http://www.hammbekaplak.hu/Egyeb/tavaszi-receptverseny
Szóval megint kaptam sütőtálat és kínálótálat,amit én választhattam ki.Már régóta vágytam egy olajbogyós díszítésű sütőtálra és egy kínálóra.Nos,sikerült megkapnom és meg is tarthatom!A tál eredetileg lasagne sütő ,de nem lasagnet sütöttem benne,hanem egy saját találmányomat!Egy isteni sajtimádó zöldségrakottast!Mmmmm......:-) A mediterrán ízvilág ihletett meg.
Miközben esszük,gondolatban beutazhatjuk Görögországot vagy akár még Itáliát is!

Egy romantikus 2 személyes vacsora kerekedett belőle:-)Ez az adag 2 személynek szól ebben a sütőedényben és bátran hozzáfoghat bármelyik kezdő háziasszony is vagy "háziúr",mert nem lehet elrontani és nem igényel nagy gyakorlatot. Máskülönben isteni finom!Lepjük meg Kedvesünket ezzel a sajtimádó tavaszi rakottassal!
Megjegyzés: magozott.zöld olajbogyókkal díszítettem.
Most már csak az eredményhirdetést kell kivárnom!

 

 
Tavaszi sajtos rakottas:
 
Hozzávalók: olívaolaj, 3 darab nagyobb krumpli, fél csomag Feta sajt, 2 gerezd fokhagyma, fél kis doboz natúr joghurt, 10 dkg csirkemellsonka, 2X6 szelet füstölt karaván sajt, 2 darab paradicsom, 1 csomag szeletelt mozzarella sajt, 1 cukkini, egy csokor friss petrezselyemzöld és fűszerek: oregano, bazsalikom,bors, só, rozmaring, koriander.
 
díszítéshez: pár szem zöld olajbogyó.
 
Elkészítés: A sütőtálat olívaolajjal kikenem. Erre szépen egymást félig fedve pakolom a megpucolt és vékony szeletekre vágott krumplikat nyersen. Erre jön egy sor feta sajt,melyet előzőleg megpucolt és áttört fokhagymával és joghurttal ízesítem. A felsorolt fűszerekből saját magam keveréket készítek és ezzel megszórom a fetás réteget. Ezután a csíkokra vágott csirkemellsonkát teszem rá, majd befedem 6 szelet füstölt karaván sajttal. A paradicsomokat megmosom és vékonyan felszeletelem,majd a füstölt sajtra pakolom. Újra megszórom egy kis fűszerkeverékkel ízlés szerint. Erre pakolom a mozzarellaszeleteket,majd a megmosott, felszeletelt cukkinit. Végezetül befedem a maradék karaván sajttal és megszórom megmosott és apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Egy evőkanál olívaolajjal megöntözöm és kb. 75 perc alatt alufóliával letakarva készre sütöm. Villával ellenőrizzük,hogy a krumpli is jól megpuhult-e.
Miután elkészült fél órát várok,majd szeletelem és tálalom.
 
Jó étvágyat!
 
Sütési idő: kb. 75 perc
Sütés: gázsütő 2-es fokozata
2 személyre szól
 
Fázisfotók: 









9 megjegyzés:

  1. Ez ínycsiklandóan finom, gratulálok.
    Kellemes hétvégét!
    Üdv. Mrita

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, veszélyes vetélytársam leszel :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű, gusztusos. Nálam nyert!

    VálaszTörlés
  4. Ebben aztán van minden, mi szem szájnak ingere. Szuper!!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a dicséreteket!:-)
    Ez olyan finom,hogy vétek lenne csak egyszer megsütni,hanem még egyszer,és megint,és megint....:-)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)

    A rakottasod nagyon csábító :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki és biztos finom is, sok sikert a versenyhez versenytárs ;)

    VálaszTörlés
  8. Ó, nagyon nagyon guszta!
    Csatlakozom Biankához, komoly vetélytárssal állunk szemben ;)
    pussz

    VálaszTörlés
  9. Még ennyi versenytársat!:-)Köszönöm a hozzászólásokat és a bókokat!:-)

    VálaszTörlés