Keresés ebben a blogban

2011. május 21., szombat

Sóskamártás tört krumplival

Nagyon szeretjük a sóskát,nincs olyan év,hogy ne ennénk sóskamártást/főzeléket/. Én szeretem főtt tojással is,de Petim mindig tört krumplival ette gyerekként,így mostanában azzal készítem.
Most 2 lisztmentes változatot mutatok be. Az egyik natúr joghurttal készült, a másik pedig tejszínnel.
A leggyorsabban elkészíthető főzelékféle.


Sóskamártás 1.

Hozzávalók:
- 1 kg sóska
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 tojás
- 1 kis doboz natúr joghurt
- főtt,tört krumpli

A sóska szárát eltávolítom és alaposan megmosom a leveleket,majd egy tálba szedem.
Kevés olívaolajon gyorsan megdinsztelem az apró kockára vágott hagymát,majd marékonként hozzáadom a sóskát,és fakanállal kavarom,így szépen összeesnek,és az összes sóskalevél belefér a fazékba.Így aztán nem szükséges  a legnagyobb fazekunkat elővenni!:)
Sózom ízlés szerint és saját levében hagyom pár percig párolódni. Közben elkészítem a habarást: egy kis edényben a tojásokat felverem és a keményítővel csomómentesre keverem. Hozzáadom a joghurtot és jól elkeverem.Az egészet a főtt sóskára öntöm és jó krémesre felfőzöm gyakori keverés közben.Ez 1-2 perc.
Főtt,tört krumplival tálalom.

Sóskamártás 2.

Ugyanaz ,mint az előző,csak teszek bele vagy 2-3 evőkanál cukrot és a végén nem joghurtot használok,hanem 200ml főzőtejszínt!

Jó étvágyat!


2 kg sóska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése