Most 2 lisztmentes változatot mutatok be. Az egyik natúr joghurttal készült, a másik pedig tejszínnel.
A leggyorsabban elkészíthető főzelékféle.
Sóskamártás 1.
Hozzávalók:
- 1 kg sóska
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 tojás
- 1 kis doboz natúr joghurt
- főtt,tört krumpli
A sóska szárát eltávolítom és alaposan megmosom a leveleket,majd egy tálba szedem.
Kevés olívaolajon gyorsan megdinsztelem az apró kockára vágott hagymát,majd marékonként hozzáadom a sóskát,és fakanállal kavarom,így szépen összeesnek,és az összes sóskalevél belefér a fazékba.Így aztán nem szükséges a legnagyobb fazekunkat elővenni!:)
Sózom ízlés szerint és saját levében hagyom pár percig párolódni. Közben elkészítem a habarást: egy kis edényben a tojásokat felverem és a keményítővel csomómentesre keverem. Hozzáadom a joghurtot és jól elkeverem.Az egészet a főtt sóskára öntöm és jó krémesre felfőzöm gyakori keverés közben.Ez 1-2 perc.
Főtt,tört krumplival tálalom.
Sóskamártás 2.
Ugyanaz ,mint az előző,csak teszek bele vagy 2-3 evőkanál cukrot és a végén nem joghurtot használok,hanem 200ml főzőtejszínt!
Jó étvágyat!
2 kg sóska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése