Keresés ebben a blogban

2011. május 17., kedd

Görög citromos csirketál és egyebek


Ha netán görög vagy Görögországban élő magyar látogató téved az oldalamra,szívesen venném az értékelését,hozzászólását és véleményét erről az ételről!



Görög citromos csirketál

Hozzávalók:
- 4 db bőr nélküli csirkecomb
- annyi újkrumpli,hogy egy nagyobb sütőtálat 3/4-részig ellepjen
- 4-5 citrom
- Feta sajt vagy fokhagymás kecskesajt
- egy marék szezámmag
- olívaolaj
- só
- rozmaring
- kakukkfű
- esetleg bazsalikom, oregano

A krumplikat megpucolom,megmosom és hosszában félbe vagy negyedekbe vágom és egy téglalap alakú tepsi aljára halmozom. Bőven megszórom sóval,kézzel megforgatom közben.
A citromokat megmosom,végeit levágom és hosszában negyedekre vágom,majd a krumplikra teszem. Egy fél citrom levét nyugodtan rácsorgathatjuk a krumplira. A csirkecombok mindkét oldalát sózom és rozmaringgal megszórom,majd a krumplira fektetem.Az egészet megöntözöm olívaolajjal és megszórom szezámmaggal.
Fűszerezem még kakukkfűvel és rádobálom a darabokra tört sajtot.(Én most fokhagymásat használtam)
Még egy kicsit megöntözöm olívaolajjal és alufóliával lefedem.Gázsütő 2-es fokozatán kb. 1 óra alatt készre sütöm. Miután megsült, hideg kőre teszem hűlni egy fél órára,majd a citromokat eltávolítom-de meg is lehet enni mellé,aki szereti.Melegen tálalom.

Jó étvágyat!

Kalí órexi!



Sütés előtt:




3 megjegyzés:

  1. Ízvilága valóban teljes mértékben görög, egy finom görög étel. Gratulálok!

    Καλή όρεξη!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik, annyit változtatnék, hogy a bazsalikomot frissen a tetejére csipegetném, csak a színhatás kedvéért, de egyébként tökéletes :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!Igen a bazsalikom jöhetne frissen,de sajnos én nem rendelkeztem vele:(

    VálaszTörlés