Ha netán görög vagy Görögországban élő magyar látogató téved az oldalamra,szívesen venném az értékelését,hozzászólását és véleményét erről az ételről!
Görög citromos csirketál
Hozzávalók:
- 4 db bőr nélküli csirkecomb
- annyi újkrumpli,hogy egy nagyobb sütőtálat 3/4-részig ellepjen
- 4-5 citrom
- Feta sajt vagy fokhagymás kecskesajt
- egy marék szezámmag
- olívaolaj
- só
- rozmaring
- kakukkfű
- esetleg bazsalikom, oregano
A krumplikat megpucolom,megmosom és hosszában félbe vagy negyedekbe vágom és egy téglalap alakú tepsi aljára halmozom. Bőven megszórom sóval,kézzel megforgatom közben.
A citromokat megmosom,végeit levágom és hosszában negyedekre vágom,majd a krumplikra teszem. Egy fél citrom levét nyugodtan rácsorgathatjuk a krumplira. A csirkecombok mindkét oldalát sózom és rozmaringgal megszórom,majd a krumplira fektetem.Az egészet megöntözöm olívaolajjal és megszórom szezámmaggal.
Fűszerezem még kakukkfűvel és rádobálom a darabokra tört sajtot.(Én most fokhagymásat használtam)
Még egy kicsit megöntözöm olívaolajjal és alufóliával lefedem.Gázsütő 2-es fokozatán kb. 1 óra alatt készre sütöm. Miután megsült, hideg kőre teszem hűlni egy fél órára,majd a citromokat eltávolítom-de meg is lehet enni mellé,aki szereti.Melegen tálalom.
Jó étvágyat!
Kalí órexi!
Sütés előtt:
Ízvilága valóban teljes mértékben görög, egy finom görög étel. Gratulálok!
VálaszTörlésΚαλή όρεξη!
Nagyon jól hangzik, annyit változtatnék, hogy a bazsalikomot frissen a tetejére csipegetném, csak a színhatás kedvéért, de egyébként tökéletes :)
VálaszTörlésKöszönöm!Igen a bazsalikom jöhetne frissen,de sajnos én nem rendelkeztem vele:(
VálaszTörlés