Keresés ebben a blogban

2011. június 12., vasárnap

Nyári nyalánkságok-Krémes csokifagyi, Meggyes-kókuszos brownie és két "lecsósság":)



Krémes házi csokifagyi

Hozzávalók:
- 30 dkg étcsoki (min. 50% kakaótartalmú)
- 4 tojássárgája
- cukor
- vaníliaaroma
- 2 evőkanál kakaópor
- 300g mascarpone
- 400ml habtejszín
- pocukor
- 2 cs. habfixáló

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztom és hagyom hűlni.Egy mély műanyag tálban 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral fehéredésig felverem(elektromos habverővel),majd hozzáadok 1 kiskanál vaníliaaromát és 3 evőkanál kakaóport. Ezzel együtt is felverem. Erre jön az olvasztott csoki és  a mascarpone.Ezekkel simára dolgozom. Közben kemény habbár verem a tejszínt 2 evőkanál porcukorral és a habfixálóval. Kicsit lehűtöm. A  csokis mascarpones masszához lazán hozzákeverem a hideg kemény tejszínt és a műanyag tálban hagyom,letakarom folpackkal és mehet a hűtőbe kb. 1 napra. Másnap fagylaltkanállal könnyen kanalazható.Krémes ,isteni finom!



Meggyes-kókuszos brownie



Hozzávalók:
- 13 dkg Rama
  - 20 dkg étcsoki
- 24 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 2 tojás
- 6 dkg kókuszreszelék
- 15-20 dkg meggy
- 2 tojásfehérje
- 2 cs. habfixáló

Egy tepsit kikenünk vajjal és belisztezzük. Félretesszük.A lisztet a sütőporral egy nagyobb keverőtálba öntjük és hozzákeverjük  a kakaóport. A darabokra vágott margarint a szintén darabokra vágott csokival egy lábasban felolvasztjuk állandó keverés mellett ,majd krémessé főzzük. Ezután hideg kövön langyosra hűtjük. Az egész tojásokat 8 dkg cukorral habosra verjük és lassan a langyos csokimasszához keverjük. Hozzáadunk 5 dkg cukrot,a lisztes keveréket és a magozott,lecsepegtetett és lisztes meggyet. Az egészet jól elkeverjük és  a tepsibe öntjük.A tetejét elegyengetjük. A tojásfehérjéből és  a maradék-11 dkg cukorból kemény habot verünk.(én habfixálót is adtam hozzá)A habba végül belekeverjük a kókuszreszeléket és az egészet a barna tésztára simítjuk. A tetejét még megszórtam kókusszal- Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulni kezd a teteje nyugodtan takarjuk le alufóliával. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Cseresznyével és ribizlivel díszített tálra helyeztem a szeleteket.
Ez az adag 15 szelet sütihez elegendő.





Lecsósságok:)

Lecsós csirkemell:


Hozzávalók: 
- 1 kg csirkemellfilé
- só
- bors
- rozmaring
- 3 fej vöröshagyma
- 7 paradicsom
- 5 paprika
- olívaolaj

A csirkemelleket félbevágtam és sóztam,borsoztam és rozmaringgal fűszereztem.Olívaolajjal kikent tepsibe sorakoztattam.  A tetejére rádobáltam a karikára vágott hagymát,paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot.Egy kicsit kevertem rajtuk. sóztam,borsoztam és irány  asütő.Itt úgy 1 óra alatt puhára párolódtak.A zöldségek levet eresztenek,ezt leönthetjük róla ha elkészültünk. Barnarizzsel tálaltam.


Plusz a lecsós borsópörkölről egy fotó:

2 megjegyzés: