Keresés ebben a blogban

2011. július 8., péntek

Habcsókrózsás palacsintatál házi sárgabarackdzsemmel



A Habcsókrózsás palacsintatál házi sárgabarackdzsemmel készítése képekbe szedve: Nagyításhoz katt a képre!

A receptet magam találtam ki ma hazafelé jövet a szokásos piaci bevásárlásomról.A nagy hőség miatt egész korán keltem,így gyorsan meg is jártam ma. Istenem!Bárcsak valahogy le tudnám fotózni az egész piacot úgy egyben!Azok a színek,illatok és kerekded sárgabarackok,szilvák,csak hogy  a két legkedvencebb gyümölcsömet említsem.És a többi ,csak úgy roskadoztak a  standok. No,majd készítek pár fotót legközelebb!Szerencsére idén jó termés van sárgabarackból is,így a héten főztem is 4kg-ból dzsemet.Isteni lett!Az utolsó üveg már nem telt meg ,így maradt  a palacsintákra.Ó,Anyám!Micsoda zamatos íz!Annyira tetszik,hogy be fogok ruházni még egy adag barackba és gyártok még pár üveggel.Ha így haladunk,egy sem éri meg a telet,mert iszonyú gyorsan el fog fogyni!:)


Jó laktató,dús,kicsit tömény desszertre sikerült,de meg lehet vele birkózni!Ehetjük melegen,vagy hidegen,teljesen mindegy,isteni finom!Gondolkodtam,hogy a Rákóczi túrós palacsintatál nevet adjam neki,de aztán maradtam a másiknál.Illett volna rá az a név is,mert a tésztájától eltekintve szinte megegyezik a Rákóczi túrós receptjével.
Lássuk akkor  a receptet: 

Habcsókrózsás palacsintatál házi barackdzsemmel

Hozzávalók:
-13 db palacsinta ( ennek elkészítését már közöltem korábban)
- diónyi vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 üveg házi baracklekvár( jó sűrű)

Töltelék:
- 500g túró
- 2 ek. tejföl
- 2 tojássárgája
- 6 evőkanál porcukor
- 1 nagy marék mazsola
- 3 ek. szárított búzacsíra
- 1 kiskanál vanília aroma

Habcsók rózsák:
- 5 tojásfehérje
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag habfixáló
- 2 ek.kristálycukor

Először is sütünk 13 db palacsintát. Ezek közül 11-et megtöltünk a Tölteléknél felsorolt anyagok keverékével és szorosan feltekerjük. Vajjal vastagon kikenünk egy cakkos szélű mélyebb piteformát és beletesszük a 2 üresen maradt palacsintát.Megkenjük házi baracklekvárral.A feltekert palacsintákat 6- felé vágjuk,a végeit,amiben nincs töltelék,tegyük félre.(falatozni)
A felvágott palacsintatekervényeket a tekervényekkel felfelé egymás után szorosan pakoljuk  a piteformába körben amíg el nem fogy.Ha elkészültünk,akkor az egészet kenjük meg lekvárral.
Már csak a habcsókrózsák vannak hátra. Ehhez a tojásfehérjéket a keményítővel, a cukorral és  a habfixálóval elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük és csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk.Ennek segítségével a palacsinták tetejére rózsákat nyomjunk.5-10 percre tegyük be a sütőbe és csak addig melegítsük,amíg néhány habrózsa éppen elkezd barnulni,és már gumiszerűen kemény a hab a tetején.Ekkor vegyünk ki és hagyjuk kicsit hűlni.

Jó étvágyat!










5 megjegyzés:

  1. Ez valami fantasztikusan finom édesség lehet, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletes és remekül néz ki! :))

    VálaszTörlés
  3. Túrós palacsinta a kedvencem, imádom! Ráadásul én is tojással és tejföllel készítem! Csodálatos amit csináltál, ilyet nekem is kell! :D

    VálaszTörlés
  4. Csodálatos, mennyei ez a palacsinta torta.

    VálaszTörlés