Keresés ebben a blogban

2011. július 11., hétfő

A Mama -féle tojásos sült zöldbab Krisztásítva:)

Anyai mamán régen sokat készített tojásos sült babot nyaranta.Én persze mindig ott ólálkodtam a tűzhely mellett és vártam,hogy elkészüljön ez az egyszerű,de zamatos,finom étel.Nem volt olyan nyár,hogy ne ettünk volna.Én az eredeti receptet feldúsítottam paradicsommal és friss bazsalikommal.



Tojásos sült zöldbab

Hozzávalók: 
- kb. fél kg zöldbab
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 4 db friss bazsalikomlevél
- 1 nagyobb paradicsom
- 3-4 db tojás
- olívaolaj/étolaj

A zöldbabot megpucoljuk és kettévágjuk,megmossuk.A hagymát karikákra vágjuk és olajon megfuttatjuk a babbal együtt.Sózzuk és borsozzuk.Fakanállal gyakran megkeverjük.Amikor már majdnem puha hozzávágunk egy paradicsomot és tovább sütjük. Rávagdossuk a bazsalikomot és a felvert tojást is ráöntjük.Készre sütjük.
Melegen tálaljuk!

Jó étvágyat!













2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, bár még ilyen formában nem kóstoltam? Majd kipróbálom .

    VálaszTörlés
  2. Guszta, tényleg:)
    Az a sárga-zöld dinnye az - felénk - cukordinnye...

    VálaszTörlés