Anyai mamán régen sokat készített tojásos sült babot nyaranta.Én persze mindig ott ólálkodtam a tűzhely mellett és vártam,hogy elkészüljön ez az egyszerű,de zamatos,finom étel.Nem volt olyan nyár,hogy ne ettünk volna.Én az eredeti receptet feldúsítottam paradicsommal és friss bazsalikommal.
Tojásos sült zöldbab
Hozzávalók:
- kb. fél kg zöldbab
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 4 db friss bazsalikomlevél
- 1 nagyobb paradicsom
- 3-4 db tojás
- olívaolaj/étolaj
A zöldbabot megpucoljuk és kettévágjuk,megmossuk.A hagymát karikákra vágjuk és olajon megfuttatjuk a babbal együtt.Sózzuk és borsozzuk.Fakanállal gyakran megkeverjük.Amikor már majdnem puha hozzávágunk egy paradicsomot és tovább sütjük. Rávagdossuk a bazsalikomot és a felvert tojást is ráöntjük.Készre sütjük.
Melegen tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nagyon guszta, bár még ilyen formában nem kóstoltam? Majd kipróbálom .
VálaszTörlésGuszta, tényleg:)
VálaszTörlésAz a sárga-zöld dinnye az - felénk - cukordinnye...