Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 17., szerda

Happy Birthday To My Blog!!!

Jól olvassátok,ugyanis a mai napon 1 éves  a blogom!Egy éve még Keszthelyen fogant meg a blogszerkesztés gondolata bennem és még mindig nagyon jó ötletnek tartom.Sokan tőlem tanulnak főzni,sokan pedig ellesik a nem mindennapi receptjeimet vagy pedig ihletet merítenek belőlük.Már megéri csinálni,ha tudom,hogy mások hasznára válik és segítséget illetve kikapcsolódást jelent nekik ebben a csúnya világban.Legalább ennyi szépséget csempésszünk bele a sokszor idegfeszítő hétköznapokba!
A főoldal kijelzője szerint hamarosan elérem az 50 000 látogatót,valójában pedig már meg is haladtam-a statisztika alapján.Nem is számítottam ennyi idő alatt ilyen sokra!Arra pedig főleg nem,hogy áprilisban Húsvét táján a havi nézettségi rekord igencsak megdőlt,még a karácsonyit is jóval felülmúlta.Áprilisban 7898-an néztek meg.

Nagyon Köszönöm Nekik,vagyis Minden Olvasómnak a kitartást,  a bátorítást és  a kedves megjegyzéseket!
Igyekszem érdekes ételekkel elbűvölnöm Titeket továbbra is!

Ma blogszülinap van,ere  a napra nem készültem semmi extrával,viszont ha már szülinap,akkor feltennék egy szülinapos tortát csak stílusosan.A tortát a múlt héten készítettem,az 1éves Bencének-a húgom kisfiának.Ez egy reform babatorta,mely nagy sikert aratott nemcsak Bencénél, de  a felnőttek körében is.Én viszont nem kóstolhattam.Az elkészítés nem volt nagy cucc,sőt,nem jelentett kihívást,a finom ízek elérése viszont igen.Mert teljes kiőrlésű lisztből és nádcukorral készítettem,ami egyáltalán nem rontott rajta,sőt,még különlegesebb lett.Órákon át jöttek a dicséretek sms-ben és szóban is.Már ezért megérte!A torta szállítása már szó szerint művészet volt a jófajta magyar utakon zötykölődő buszon ráadásul szombat reggel,de az attrakció sikerült:)
A torta csak este lett felvágva,mi már nem láthattuk,de sebaj,nekem maradt az elkészítés élvezete,ami valljuk be boldoggá tesz nagyon:)
Aznap nem csak Bence(1)(aug.10.) szülinapját,hanem a húgomét(30)(aug.15). és anyai mamánkét(76)(aug.15.) is tartottuk,sőt az én névnapomat (aug.5) is.


1 éves Baba szülinapi torta

Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 evőkanál bio nádcukor
- 5 db aszalt sárgabarack
- 5 dkg vaj
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl natúr joghurt
- fél csomag sütőpor (foszfátmentes is lehet)
- 2csomag vaníliás pudingpor (Dr Oetker vaníliadarabokkal)
- 1 liter tej
- 8 evőkanál bio nádcukor-a pudinghoz
- 2 csomag Dr.Oetker expressz tortazselé színtelen
- 1 nagy nektarin szelet
- 2 őszibarack hámozva és vékonyra szeletelve
- 2 babán fél cm vastagra szeletelve
-csatos tortaforma

A tojást a 3 ek nádcukorral és  a lágy vajjal simára keverjük.(Elektromos habverővel is lehet.)Szórjuk bele a nagyon apróra vágott aszalt sárgabarackot. Hozzáadjuk a lisztet,a sütőport és  a joghurtot is. Jól összekeverjük,nem baj ha lágy. Kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk,a  tortaforma széleit bekenjük vajjal és a masszát beleöntjük.Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.Nem lesz vastag a tésztája,ez nem szokványos piskóta tészta. Miután kisült,a tortaforma széleit és a sütőpapírt eltávolítjuk,majd 1-2 óra alatt kihűtjük.
A kihűlt tortát újra visszahelyezzük a tortaformába és a széleit is rácsatoljuk.Erre jön a puding,amelyek a csomagon lévő utasítás alapján elkészítünk,nádcukorral.Melegen rákanalazzuk a tortára, középre pakolva az adagokat.Onnan majd egyenletesen szétterül.Kb. fél óráig hideg kőre helyezzük.Addig a gyümölcsöket elkészítjük. Amikor már  kicsit dermedt a puding,a gyümölcsökkel telepakoljuk a tortánk tetejét.Ezután elkészítjük a zselatint és forrón rámerjük a tortára.Így hagyjuk 2-3 órát hideg kövön hűlni,majd 12 órára hűtőbe zárjuk.Másnap levesszük a forma szélét és a megdermedt tortát szeleteljük.

Jó étvágyat!








Happy Birthday to
My Blog,My Sister,My Nephew and My Drandma!!!
:)













11 megjegyzés:

  1. Boldog születésnapot (mindenkinek)!

    VálaszTörlés
  2. Boldog blogszülinapot kívánok neked! Még sokáig örvendeztesd meg olvasóidat jó receptekkel és írásokkal! A kis Bencének utólag is Istenke éltesse nagyon sokáig ! Egy kicsit elbambultam így neked is utólag boldog névnapot kívánok sok szeretettel!

    VálaszTörlés
  3. Boldog blogszülinapot! A babatorta nagyon guszta. :)))

    VálaszTörlés
  4. Boldog Blogszülinapot Krisztina konyhája!!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Kriszta!
    Gratulálok a fantasztikus blogodhoz, így blog szülinap alkalmából. Nagyon fantasztikusak a receptjeid. Nagyon jó olvasni a magas színvonalú blogodat. Örülök, hogy állandó olvasód lehetek és köszönöm. Utólag is boldog névnapot, és a többieknek is boldog szülinapot. Várunk még nagyon sok jó receptet.
    Szeretettel:
    Mrita

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépen Köszönöm a köszöntéseket Mindenkinek!!!Nagyon szépek és nagyon jól estek!
    Mrita!Nem árt egy kis önbizalomnövelés!:)Köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  7. Boldog blogszülinapot! :)

    VálaszTörlés
  8. Happy Birthday to your blog and family!
    Congratulation and celebration!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Kriszta!!!
    Boldog születésnapot!!!!További jó recepteket kívánok magunknak,és Neked!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon guszta torta, Isten éltesse az ünnepelteket!

    VálaszTörlés