Keresés ebben a blogban

2011. október 29., szombat

Kacsamáj sütőtökös- mascarpones raguval

Előzmények:
Néha esténként  receptes könyveket vagy újságokat olvasok.Muszáj egyszerre több dolgot  is csinálnom, én ilyen vagyok. Ilyenkor születnek a legjobb ötletek is.Kezembe akadt a négy évvel ezelőtti N.L.K. egyik száma,ahol megtetszett egy étel.Kicsit változtattam rajta, csirkemáj helyett kacsamájat vettem-persze pecsenyekacsamájat,  nem pedig a több ezer forintos kacsamájat.A pecsenyekacsamájnak kilója 980Ft.Azért ez mégis csak baráti ár.
Nagyon szeretjük a májat, akármilyen állaté is volt előzőleg.

Az eredeti receptben szalonna is van írva,de én még látni sem bírom,így vettem Fekete erdei sonkát -szintén akciós áron.Sütőtök szerencsére még akad itthon bőven,s mivel fehérbor is szükségeltetett hozzá,így a Mátrai cserszegi fűszeresre bíztam magam.
Szuper jól sikerült,s nem telt bele egy óra,már készen voltam vele.
Alexának üzenem!Próbáld ki,ha nem is májjal,akkor például sült csirkehússal.Szedd cafatokra és azt tedd a tányér közepébe ,körbe pedig a sütőtökös ragut helyezd el!
Aztán véleményt kérek!:)


A tál szélére kapor díszítést tettem,igencsak ázott,mert fagyasztóból vettem ki,még a nyáron bespájzoltam belőle.


Kacsamáj sütőtökös-mascarpones raguval

Hozzávalók:

- 1 közepes hosszú sütőtök megpucolva és nyersen kockákra vágva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag Fekete Erdei sonka ( Lidl)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kg pecsenyekacsamáj
- 1 csokor kapor
- 2 dl félszáraz fehér bor (pl.Mátrai Cserszegi fűszeres)
- 1 kis doboz (250g) mascarpone
- só
- őrölt fekete bors

Olajon megpirítjuk a sonkadarabokat,melyeket előzőleg konyhai ollóval kis kockákra vágtunk. Erre jön a kockákra vágott hagyma és  a sütőtök darabok.2-3 percig pirítjuk.Ezután felöntjük a borral és pároljuk.Nem kell lefedni! Mielőtt készre párolnánk, (szúrjunk a sütőtökbe egy villát) belevágjuk a kaprot és a mascarponet is belekeverjük.2percig még pároljuk és elzárjuk a gázt.Félretesszük. 
A májat felkockázzuk,sózzuk és borsozzuk és olajon megsütjük.
A tényér közepére pakolunk egy kupacot a májból,köré pedig a ragut helyezzük. Kaporral díszíthetjük.

Jó étvágyat!




4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon ínyenc kaja, szívesen megkóstolnám:) Nagyon guszta, klassz recept:)

    VálaszTörlés
  2. Kriszta ez isteni finom lehet! Imádom mindkettőt, de az eszembe sem jutott volna, hogy a sütőtököt így is felhasználhatnám! Ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  3. Finom bizony és igen,ínyenc is!:) Biztosan ízleni fog mind2töknek!Aki szeretné párolt rizst is kínálhat mellé.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó kis recept, ilyen "tökös" időben. Jól néz ki az a tányér......:)))))

    VálaszTörlés